Piyasa Gündemi

ABD Hazine Bakanı Yellen, teşvik paketinin hayata geçirilmesiyle birlikte 2022 yılında tam istihdama dönülebileceğini belitti. Yellen’ın teşvik paketine ilişkin olumlu söylemleri ile teşvik paketine ilişkin güç kazanan beklentiler küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler olarak izleniyor. Kısa vadede piyasalar teşvik paketine odaklanmış durumdayken, salgın kaynaklı endişeler ve sıkılaşan tedbirler gündemdeki yerini koruyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Almanya – Ticaret Dengesi Önem: Orta
•    18:00 ABD – İş İmkanları ve Personel Değişimi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD Başkanı Biden’ın açıkladığı güçlü destek paketine ilişkin güç kazanan iyimser beklentiler şubat ayı içerisinde küresel hisse piyasalarını desteklemeye devam ediyor. Veri akışının sakin seyrettiği günde dalgalı bir seyrin etkili olduğu BIST-100 Endeksi yurt dışındaki olumlu havadan bulduğu destekle günü %0,51 oranında yükselişle 1.534,91 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yatay açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,09 – 7,10 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,07’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne yükselişle başladıktan sonra günün ilk bölümünde aşağı yönlü dalgalı bir seyir izlendi. Günün son bölümlerinde gelen alımlarla günü sınırlı yükselişle kapatan endekste teknik göstergeler zayıflamaya devam ediyor. Bugün endekste dün gün içinde görülen en düşük seviye olan 1.519 en önemli destek noktamız olacak. Buranın altında aşağı yönlü hareketler sertleşebilir. Geçtiğimiz haftaki tepkinin ardından son birkaç günde günlük periyodun yanında alt periyotlarda da teknik göstergelerde zayıflamaların dikkat çekmeye başladığı endekste geçtiğimiz hafta görülen en yüksek seviye olan 1.550 aşılamadığı sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz.  

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı