Live Al Jazeera videosunda, çok sayıda konut ve diğer ofislere de ev sahipliği yapan 11 katlı el-Celaa binasının, toz ve molozlar havaya uçarken bombalandıktan sonra yere çakıldığı görüldü.
Bina ayrıca The Associated Press haber ajansı bürosuna da ev sahipliği yaptı. Can kaybının olup olmadığı ise bilinmiyor.

El Cezire'den yapılan açıklamada saldırı kınanarak,bombardımanın kınanmasının "tüm medya ve insan hakları kurumlarını güçlerini birleştirmeye" ve "İsrail hükümetini sorumlu tutmaya" çağırdı.

Bildiride, "El Cezire, Gazze'deki İsrail ordusu tarafından ofislerinin bombalanmasını ve tahrip edilmesini en güçlü şekilde kınıyor ve bunu gazetecilerin dünyayı bilgilendirmek ve olayları yerinde bildirmek için kutsal görevlerini yerine getirmekten alıkoymak için açık bir eylem olarak görüyor." ifadesi yer aldı.

"El Cezire, İsrail hükümetini eylemlerinden sorumlu tutmak için mevcut her yolu izleyeceğine söz veriyor."
Bu arada AP Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail hava saldırısı karşısında "şoke olduğunu ve dehşete düştüğünü" söyledi.

"Bu inanılmaz derecede rahatsız edici bir gelişme. Korkunç bir can kaybından kıl payı kurtulduk," dedi AP Başkanı ve CEO'su Gary Pruitt.

Pruitt, "Dünya, bugün yaşananlar nedeniyle Gazze'de olup bitenler hakkında daha az şey bilecek." dedi.

İsrail, "savaş jetlerinin Hamas terör örgütünün askeri istihbaratına ait askeri varlıklara ev sahipliği yapan yüksek katlı bir binaya saldırdığını" söyledi.

Örgüt, "Bina, Hamas terör örgütünün arkasına sakladığı ve canlı kalkan olarak kullandığı sivil medya kuruluşlarının ofislerine de ev sahipliği yaptı." dedi.
Gazze'den haber yapan El Cezire'den Safwat el-Kahlout, bina sakininin İsrail ordusundan vurulmadan yaklaşık bir saat önce yaklaşan saldırıyla ilgili uyarı aldığını söyledi.
O sırada binada bulunan El Kahlout, kendisi ve meslektaşlarının "başta kameralar olmak üzere ofisin kişisel ve ekipmanlarından toplayabildiği kadar toplamaya başladığını" söyledi.

Daha sonra binada 11 yıldır çalıştığını ve sık sık çatısından canlı olarak haber yaptığını söyleyen el-Kahlout, binaya en az üç füzenin isabet ettiğini ve ardından yıkıldığını izledi.

"Bu binadan pek çok olayı ele aldım." dedi. "Meslektaşlarımızla çok güzel anılarımız var."

İsrail'in Filistin enklavındaki saldırıları nedeniyle, bazen bir uyarı telefonu veya füze "musluğu" sonrasında çok sayıda yapı yıkıldı.


El Kahlout, "Şimdi, evleri bu tür hava saldırılarıyla yıkılan insanların hislerini anlayabiliriz." dedi. "Bir gün uyanmak gerçekten zor ve sonra ofisinizin tüm kariyer deneyimleriniz, anılarınız ile orada olmadığını fark edersiniz."

Saldırı haberlerine tepki gösteren Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, Biden yönetiminin İsraillilere gazetecilerin emniyet ve güvenliğinin "çok önemli bir sorumluluk" olduğunu söylediğini belirtti.


İsrail bombardımanı Pazartesi günü başladığından bu yana Gazze'de 39'ı çocuk, 22'si kadın olmak üzere en az 140 kişi öldürüldü.

İsrail'de, Gazze'deki silahlı grupların roket saldırılarında en az dokuz kişi hayatını kaybetti.

Cumartesi günü erken saatlerde, Gazze'nin Şati mülteci kampındaki üç katlı bir eve düzenlenen hava saldırısında geniş bir aileden sekiz çocuk ve iki kadın hayatını kaybetti.

 

El Cezire