BRENT Brent Petrol’de gevşeme eğilimini hızlandığını görüyoruz. dün %2.36 oranında değer kaybı ile 79.86 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Saabah saatlerinde 79.80$ desteğinin de altına sarkmalar gördüğümüz Brent’te teknik göstergelerde bozulma sürüyor. Saatlik grafiklerde göstergelerin an itibariyle hafif toparlanma çabasında olması gün içi tepki olasılığını gündeme getiriyor. Ancak 79.80$ seviyesinin üzerinde kalıcı hareketer görmediğimiz sürece Brent Petrol’de zayıf görünümün devamını bekliyor olacağız.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da son bir ka günlük süreçte dar bantta dalgalı bir seyir izleyen Brent Petrol’de yükseliş formasyonu olan Bayrak görünümü belirginleşiyor. 1850 seviyesinin üzerindeki hareketlerde bahsettiğimiz formasyon oluşum süreci gücünü koruyacaktır. 1877 seviyesi ise ilk direnç noktası olarak takip edilebilir. Bu direncin aşılması ile formasyon onaylanacaktır. 1877’ninüzerindeki hareketlerde yükseliş eğiliminni tekrar hız kazandığını görebiliriz

GRAM ALTIN Gram Altında yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Dünü %3.84 oranında değer kazanımı ile 637 seviyesinden tamamlayan Gram altında sabah saatlerinde 652 seviyelerinde işlemler geçiyor. 670 seviyesini gün iç hareketlerde ilk aradirenç seviyesi olarakverebiliriz. Bu seviyenin kırılması 700TL’e kadar harejketin devamına neden olacaktır.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüşte son günlerda dar bantta hareketler öne çıkarken, 24.80$ seviyesinin üzerinde tutunma çabası görülüyor. Teknik göstergelere baktığımızda bir miktar güç kaybı yaşanırken, şimdilik ıısa vadeli yükselen trendde net bir bozulma görülmüyor. 24.80$ seviyesi aşağı yönde kırılmadıkça trend gücünü koruyacaktır. 26 ve 26.75 seviyeleri kısa vadeli ilk dirençler olarak takip edilebilir.

EURUSD Paritede gevşeme eğilimi sürerken, dün 1.1264’e kadar yaşanan geri çekilme sonrasında tepki hareketleri etkili oldu ve Eur/USD paritesi günü %0.08 sınıdlı değişim ile 1.1323 seviyesinden tamamladı. Son günlerde yaşanan sert geri çekilme sonrasında paritede tepki ataklar görebiliriz. 1.1355 seviyesi ilk ara direnç olarak takip edilebilir. Bu direncin kırılması sonrasında 1.1440 ve 1.1550 seviyeleri hedeflenebilir.

DXY DXY endeksinde yükseliş trendi etkisini sürdürürken, dün uzun vadeli yükselen trendin üst bandı test edildi. Tenik göstergelerde görğnüm şimdilik pozitif gönde olan DXY’de 94.70 ile 96.20 bandı kısa vadeli destek ve direnç noktaları olarak takip edilebilir. 96.20 trendin üst bandı olması açısından önemli direnç konumunda. Bu direncin kırılması DXY’de yükseliş ataklarını tekrar hızlandırır

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı