Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) üç kez ertelendikten sonra 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşmişti. Pandemi gerekçesiyle ertelenen engelli öğretmenlerden 3 bin 11 kişinin katılıp başarılı olduğu sınavın ardından, ilk atama 2021 şubat ayında sadece 500 engelli öğretmen için yapıldı. Atanmayan 2 bin 511 engelli öğretmen o tarihten sonra basın açıklamaları ve sosyal medya paylaşımlarıyla seslerini duyurmaya çalıştı.

Pedagojik formasyon eğitimi almayan öğretmen adaylarının atanmasına tepki gösteren engelli öğretmen adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak talep ve beklentilerini dile getirdiler.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde 750 engelli öğretmenin ataması yapılacağını açıkladı. Konuyla ilgili görüştüğümüz Atanmayan Engelli Öğretmenler Platform (AEÖP) Sözcüsü Ümit Baday, 750 engelli öğretmen atama haberini olumlu fakat yetersiz bulduklarını söyledi.

"1761 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞKA BAHARA KALDI"

Baday, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açıklanan 750 engelli öğretmen atamasını sevinçle karşılıyoruz. Fakat bu sevincimiz buruk bir sevinç çünkü 1761 engelli öğretmen arkadaşımızın ataması başka bir bahara kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan, kalan engelli öğretmenlere de müjdeli haber vermesini bekliyoruz” dedi.

Engelli öğretmen adayları Şubat ayında gerçekleştirilecek atamada atanmayı bekliyor.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı