Erdoğan'ın konuşmaından satır başları şöyle:

"Bizim karasıyla deniziyle havasıyla tüm unsurlarıyla yüreği Allah vatan ve millet sevgisiyle dolu bir ordumuzdan bu mübarek orduyu yozlaştırmak tarihimiz yolundan uzaklaştırmak içten içe çürütmek için çok uğraştılar çok oyunlar sergilendi.

Malazgirt Zaferi'nin hemen ardından Çaka Bey ile başlayan denizlerdeki hakimiyetimizi güçlendirmemize sizlerde katkıda bulunacaksınız. Dünyanın ilk askeri havacılık teşkilatlarından olan ve 1911 yılından beri semalarımızı koruyan hava kuvvetlerimizin artık çok geniş bir alana yayılan faaliyetlerine sizlerde destek vereceksiniz.

Milli Savunma Üniversitemizin yeni yapısı ve kadrosuyla faaliyete geçmesinin ardından 4 yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan temel illerimizde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz artık daha güçlüdür daha kabiliyetlidir.

Kara Harp Okulumuzdan mezun olan 903 Türk ve misafir teğmenimizin ardından bugün de Deniz Harp Okulumuzdan mezun olan 298 ve Kara Harp Okulundan Hava Harp Okulumuzdan mezun olan 251 teğmenimizi özellikle şahsım ailem ve milletim adına tebrik ediyorum.

Bizim milletimiz her dönemde askeri kabiliyetleri ile hep öne çıkmıştır.

Asırlar boyunca adaletli hakkaniyetli yönettiğimiz topraklarda hep huzur hakim oldu.

Türk silahlı kuvvetlerimiz eğitim modelindeki değişimi de içeren yeni vizyonuyla artık başarılarıyla küresel düzeyde takdirle takip edilen bir konuma ulaşmıştır.

Türkiye'nin önüne dizilen tuzakları aşarak yeniden asli gündemimize odaklandık.

Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik. İHA'larımız var mı? Artık silahlarımız var mı? Artık Akıncılarımız var mı? Hepsi var.

Herkes bizden talep ediyor ve işte Azerbaycan da Libya'da bizim SİHA'larımız var.

Bunlar Kıbrıs'ta bize telsiz vermediler, ellerinden gelse tanklarımızı yürümez gemilerimizi limandan kalkamaz hale getirecekler.

Bize parasıyla verilmeyen ürünlerin gözlerimizin önünde terör örgütlerine aktarıldığını verildiğini gördük.

NATO'da beraberiz ama terör örgütlerine tırlarla yüklü mühimmat gönderiyorlar.

Hatta yaptığımız operasyonlarda bunların bir kısmını da ele geçirip kendi envanterimizde kaydettik. Böylece envanterimiz daha da güçlendi.

Ülkemize meşru yollardan verilmeyen silahların teröristlerin cirit attığı bölgelerdeki karaborsa silah pazarlarında alelade bir mal gibi satıldığını da tespit ettik.

Dünyada sadece üç ülkenin üretebildiği taarruzu insansız hava aracı Akıncı teslim törenine katıldık.

Darbeyle her yolu denediler netice alamadılar bundan sonra da başaramayacaklar.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 de sembolü haline geldi büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını Allah'ın izniyle kimse engelleyemeyecekler.

İki gün önce Ankara'da Ayyıldız formatında Milli Savunmanın silahlı kuvvetlerimizin karargahının temelini attık. İnşallah 19 Mayıs 2023'te açılışını yapacağız. Nereden nereye bu duygularla bir kez daha Deniz ve Hava Harp okullarımızdan mezun olan Türk ve misafir öğrencilerimizi tebrik ediyorum."
Hibya Haber Ajansı