Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azadlık Meydanındaki konuşmasından satır başları;

Azerbaycan'ın 44 gün süren destansı mücadelesinde şehit düşen yiğitlere Cenabı Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Karabağ 30 yıllık hasretin ardından anavatan ile buluşturan Azerbaycan ordusunun askerleri tebrik ediyor, onları dualarla cepheye gönderen anaların ellerinden öpüyorum.

30 yıl boyunca bugün de bu yaranın kapanmasının sevincini paylaşmak bu şanlı zaferi birlikte kutlamak için aranızdayız.

Azerbaycan'ın hem askeri hem diplomasi alanında elde ettiği bu başarıda en büyük paylardan biri şüphesiz ki kıymetli kardeşim Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev aittir.

Aliyev böylelikle Haydar Aliyev'in kendisine vasiyet olarak bıraktığı arzusunu da yerine getirmiştir. Bu vesileyle Azerbaycan'ın temellerini atan Milli Lider Haydar Aliyev'i de rahmet ediyorum

Her zaman büyük lider Haydar Aliyev'in iki devlet tek millet şiarını rehber aldık.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz ifadesi ile Azerbaycan'ın kaderini kaderimiz sevincini sevincimiz bildik.

Türkiye Azerbaycan'ın yönetim mücadelesinin en başından itibaren tüm kurum ve kuruluşları ile destek vermiş, bütün imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmuştur. Türkiye olarak Azerbaycan'la münasebetleri biz de kendimize her zaman büyük lider Haydar Aliyev'in iki devlet tek millet şiarını rehber aldık.

Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmış olması mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor, bugüne kadar siyasi ve askeri alanda sürdürülen mücadele bundan sonra çok daha farklı cephelerde devam edecek.

30 yıllık işgal dönemi bu bölgelerin yıkılmış minareler aynı şekilde talumar olmuştur.

Savaş hukuku ağır biçimde ihlal edilmiş insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır.

Azerbaycan toprakları hedef alınmıştır, 100 masum sivil şehit edilmiş anneler yavrusuz çocuktan anasız babasız bırakılmış.

Bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur.

Ermeni yöneticiler halkın kaynakları Azerbaycan topraklarını işgal altında tutabilmek için harcamıştır.

Ermenistan halkının da kendilerini geçmişin yalanlarıyla unutarak fakirliğe mahkum edilen diasporanın esaretinden kurtulmasını diliyoruz.

Batılı emperyalistlerin gaz vermesiyle bir yere varılmaz, düşmanlık yerine iyi komşuluk temelinde ilişkiler yeniden ele alınmalıdır.

Bir kez daha tekrarlamak istiyorum, Azerbaycan Karabağ artık anavatanı ile kucaklaşmış 30 yıllık hasret son bulmuştur. Bundan sonra Türkiye ve Azerbaycan olarak hedefimiz bu toprakları daha müreffeh daha gelişmiş çocuklarımız için daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için mücadele etmektir.

Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdikleri sürece Allah'ın izniyle zorlukları açmaya başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir.


Hibya Haber Ajansı