Türkiye varlıkları Erdoğan - Biden görüşmesi öncesi dünyadan pozitif ayrışmaya devam ediyor. Türk lirası %3, MSCI Türkiye %5 değer artışıyla gecen hafta en güçlü gelişmekte olan ülke varlıkları arasında yer aldı. Piyasalar iki lider arasındaki görüşmeyi bozulan ilişkileri düzeltmek için iyi bir fırsat olarak görüyor. Kilit konuların çözülmesi için büyük beklentilerimiz yok. Ancak toplantının pozitif havada geçmesini bekliyoruz.


ABD vadelileri ve Asya borsaları Borsa İstanbul’da hafif pozitif bir açılışa işaret ediyor. Endeks için destek ve direnç olarak 1.440 ve 1.480 seviyeleri öne çekiyor. Zarar durdurmak için 1,430 seviyesi kullanılabilir. Saat 18:00’deki Erdoğan - Biden görüşmesi öncesi kamu kâğıtlarında hareketlilik olabilir. Çin ile swap anlaşmasının 6 milyar dolara çıkmasının Türk lirası üzerinde özel bir etkisi olmasını beklemiyoruz.


Sabancı Holding’in Philsa hissesini satacağı yönündeki resmi olmayan haber akışının büyük ölçüde fiyatlandığını düşünüyoruz. Sabancı Holding’i iştirak satış haberlerinden bağımsız olarak beğeniyoruz. Teknik olarak Tüpraş, Ford Otosan, Sahol, Aselsan hisselerini beğenmeye devam ediyoruz.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı