Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Çamlıca Verici Tesisimizi resmen hizmete açmak üzere bir aradayız. Tabii önemli olan şu Televizyon ve Radyo Medya Kuruluşları ile Haberleşme Operatörlerine hizmet sağlayacak Çamlıca Kulemizin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum.

Büyük Çamlıca Camii'nin bitmesiyle birlikte de caminin kıble tarafı işgal altındaydı. Oradaki o metal kuleler adete orayı işgal etmişti. Görüntü kirliliği diyorsanız orada bu kirlilik vardı ve biz bu kirliliği ne zaman ortadan kaldıracağız diye hep bunun gayreti, hasreti içerisinde olduk.

Tabii sevindiğimiz bir başka konu yani 100 kadar radyonun buradan yayın yapıyor olması. Ortak yayın yapıyor olması bu da bizim ayrıca bir başarımız oldu. Bundan dolayı da tüm radyo vericilerine hayırlı olsun diyoruz onları da kutluyoruz.

AK Parti çevreciliğin ispatını bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ortaya koymuş olan bir partidir. Çevrecilik ispatı lafla olmuyor.

Çanakkale'de de benzer bir eserin inşa edilmiş olması önemli bir adımdır. Çamlıca'da faaliyete geçen kulemizi yeni dönemin en önemli yatırımlarından ve sembol eserlerinden biri olarak görüyorum.

Dünyada ilk defa 100 radyonun frekansları birbirine karışmadan aynı anda yayın yapabileceği teknolojik alt yapıya sahip kulemiz sayısal ve karasal yayın hizmetlerini birlikte verebilecektir.

Kule bünyesindeki sosyal tesislerinde Türk turizmine önemli katkılar sağlayacağı açıktır.

Türkiye dünyanın en stratejik pek çok güzelliği bir arada barındıran coğrafyasında kurulmuş böyle bir ülke ve bu ülkede İstanbul tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de dikkatleri üzerinde toplamaktadır. İstanbul bu güzel coğrafyanın adeta kalbi durumundadır.

İstanbul her geçen yıl daha da güzelleşmektedir. İşte Ayasofya'yı 1 yıl önce hamdolsun açtık. Ardından dün Taksim Camii'ni inşa edip onun da açılışını hamdolsun bizlere nasip oldu dün yaptık.

Çamlıca Kulesi'nin açılışını yapıyoruz bitmedi şimdi İnşallah haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz.

Kanal İstanbul şehrimize kazandırdığımız da İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha atacaktır.  İstanbul üzerinde 6 tane köprü göreceksiniz ve bu 6 köprü ile adeta Kanal İstanbul'un sağında solunda iki şehir inşa edeceğiz.

Ya bunlar nereden çıkardı bunları diyecekler. Kim o malum tipler ama biz yapacağız. Çünkü bizi tarihe not düşüyor böyle bir şehirde yaşamakla ülke olarak böyle bir şeye sahip olmakla ne kadar iftihar etsek azdır.

Çünkü biz Ümraniye çöplüğünün patlaması ile 39 vatandaşını kaybeden bir siyasi irade değiliz. CHP işte o Ümraniye çöplüğünün patlamasına seyirci kaldı.

Onlar patlattı biz yaptık. Şimdi orada spor tesisleri var aramızdaki fark bu vatandaşlarımıza bunu özellikle anlatmak istiyoruz. Temizliğinden, ulaşımına, suyundan, doğalgazını, yeşilinden, havasına, kültür sanatından, sporuna, sanayi ticaretinden, sosyal desteklerine kadar hiçbir unsuru ihmal etmeden İstanbul'u baştan sona eserlerimizle hizmetlerimizde adeta yeni baştan inşa ettik.

Bu şehre kazandırılan her hizmetin olumlu etkisi dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılıyor.

İstanbul'u şöyle kuşbakışı seyrettiğiniz de yüreğiniz kıpır kıpır etmiyorsa, gördüğünüz eksikler karşısında da kalbiniz sıkışmıyorsa demek ki bu şehri hak etmiyorsunuz demektir.

Semalarımızı beş vakit süsleyen ezanlar sizi alıp başka alemlere götürmüyorsa, boğazdan esen rüzgarlara kendinizi bırakıp hülyalara dalmıyorsanız bu şehri hak etmiyorsunuz demektir.

Aynen böyle bu şehrin büyüklüğünden kaynaklanan cefasını da en az sefası kadar öpüp başınızın üzerine koymuyorsanız İstanbul'u hak etmiyorsunuz demektir.

Bugün İstanbul'u daha çok sevmek daha şevkle ona hizmet etmek için bir sebebe daha sahip olduk. Evet Çamlıca Kulemizi şehrimize kattığı değerler fiziki olarak yerine getirdiği görevlerin çok ötesinde bir misyonla İstanbul'a armağan ediyoruz bir kez daha hayırlı olmasını diliyoruz."


Hibya Haber Ajansı