Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Mutasyonun inişli çıkışlı durumları bizlere karar almayı zorlaştırıyor. Tüm dünya da olduğu gibi bizde de aynı sıkıntılar var şartları zorladık.

Yani şu anda restoranlar, kafeler, kuaförler aklınıza ne gelirse bu açıkladığımız yerlerle ilgili şartları zorlayacağız. Mümkün olduğunca şu anda aldığımız kararın arkasında durmaya çalışacağız.

Biz burada tabii ki vatandaşımızın sağlığını ön plana çıkarmak suretiyle süreci devam ettireceğiz.

Aşı konusunda şu anda bizim biliyorsunuz kiminle bir anlaşmamız var oradan aldığımız ve alacağımız aşılar devam ediyor.

Bu arada Almanya ile olan anlaşmamızda yine devam ediyor. Fakat yine Rusya'yla şu anda anlaşmamız var. Rusya ile olan anlaşma da şu anda görüşmelerimiz Sağlık Bakanlıklarının arasında devam ediyor.

Çin'den 50 milyon daha aşı alabiliriz.

Mısırla istihbarı diplomatik ve ekonomik olarak zaten işbirliği sürecimiz devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil.

Mısır halkıyla Türk milletinin ayrı olması söz konusu değil. Herhalde Mısır halkını Yunanistan'ın yanına yerleştirmek mümkün değil. Hiçbir zaman biz Yunan halkı ile Mısır halkının özdeş olacağına inanmayız.

Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan'da bir ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Biz Suudi Arabistan'ı da böyle bir karar sürecinde görmek istemezdik.

Tabii bunu da yine Suudi Arabistan yetkilileri ile ayrıca görüşeceğiz.

Bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz.


Hibya Haber Ajansı