Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Düzenlenecek etkinliklerden en önemlisi de belediyelerimizin gençler konusunda yaptıkları çalışmaları ve projeleri birbirleri ile paylaşacak olmalarıdır.

Gençlik Festivali boyunca okulların tatile girmesini de fırsat bilerek ülkemizin dört bir yanından 100 bin öğrenci Ankara'ya gelecek ve buradaki etkinliklere katılacak.

Gençlik festivalimizi önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek sürdürmeyi ve geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı görevlerim boyunca da hep gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakacak işler yapmanın gayreti içinde olduk.

Geriye dönüp baktığımda iyi ki hep gençlerle beraber yol yürümüşüm iyi ki çalışmışım gençlerin önünü açacak işler yapmışım diyorum.

Türkiye'nin 2023 hedefleri demokrasi ve cumhuriyet tarihi boyunca birikmiş sorunlarımızı çözmeyi amaçlıyoruz.

Eğitimden sağlığa ulaşımdan spora enerjiden sanayiye tüm alanlarda kurduğumuz güçlü altyapı bize asıl bundan sonra vizyonlarımız için lazımdır.

2053 vizyonunun ilk adımını işte bu büyük birikimden aldığımız güç ve cesaret Yeşil Kalkınma Devrimiyle attık.

Bir sonraki insani ve ekonomik kalkınma eşiği olan 2071 vizyonlu da sizler şekillendireceksiniz.

Türkiye'nin en büyük  gücü ve avantajını çocukları ve gençleri olarak gören bir ülkedir.

Avrupa'nın Amerika'nın ve Asya'nın hızla yaşlanmaya başladığı bir dönemdir. Ülkemizin nüfusunun neredeyse üçte birini çocuklar ve gençlerden teşekkül etmesi çok önemlidir.

Biz işte bu evlatlarımızı eğitimleri ile sağlıklarıyla kültür-sanat ve spor altyapısıyla istihdamlarıyla geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Gençlerimizde çok farklı alandaki başarılarıyla bizleri gururlandırıyor.

Ülkemizin gençleri ülkemizin hayatın her alanı gibi elbette siyasette de giderek daha fazla söz sahibi haline geliyor.

Göreve geldiğimizde seçme seçilme yaşı neydi? 30'du önce 25'e sonra 18'e indirdik.

2020 seçimlerinden 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak ülkesi ve kendi geleceği için siyasi irade ortaya koyacak bir başka ifade ile önümüzdeki seçimlerin kilididir.

Göreve geldiğimiz de üniversite harçlarını biz kaldırdık. Biz göreve geldiğimizde 45 TL'cik burs veriliyordu.

Bay Kemal'in olduğu yerde inkardan başka bir şey bulamazsınız. IP'in olduğu yerde inkardan başka bir şey bulamazsınız. Onun için 2023 seçimlerine çok iyi hazırlamamız lazım.

Sizlerle 2023'te sandıkları patlatacağımıza inanıyorum.

Türkiye'nin uzun yıllar boyunca sancısını çektiği yokluk, yoksulluk, baskı, zulüm, kavga gibi her biri milletimizin enerjisini sömüren günleri hamdolsun artık geride bıraktık.

Bu ülkede terör var mıydı.? Güneydoğu Anadolu maalesef tamamıyla teröre mahkum edilmiş miydi.?

Artık doğuda Güneydoğu'da gece saatlerinde rahatlıkla sokaklara mahalleye çıkabiliyor.

Cumhuriyet tarihinin demokraside hak ve özgürlüklerden ekonomide teknoloji başta olmak üzere altyapının her alanında en ileri seviyesine ulaştı.

Yaşı 40'ın üzerinde olanlar eski Türkiye günlerini ve gerçeklerini çok iyi bildikleri için ülkemizin bugün geldiği yeri daha iyi değerlendiriyor. Gençlerimiz ise ancak büyüklerinden duydukları okudukları filmlerde dizilerde kitaplardan rastgele bildikleri kadarıyla eski Türkiye'yi biliyorlar.

Tarihleri boyunca olduğu gibi bugünde yıkmaktan engellemekten yasaklamaktan başka mahareti olmayan bir kesim mevcuttur. Bunlar tekrar ülkenin başına kara bir bulut gibi çökmek için fırsat kolluyor. Belediyelerde kısmi örneklerini gördüğümüz bu zihniyetin hırsından kibrinden Allah ülkemizi muhafaza eylesin.

Hayatını tuğla üstüne tuğla koymamış olanların eleştirilerinin boş teneke gürültüsünde ibaret olduğunu unutmayın.

Gençlik öyle bir enerjidir ki hiç bir şey onu baskılayamaz.

Gazi Mustafa Kemal'in Suriye'de Kafkasya'da Balkanlar'da bizzat içinde yer aldığı mücadelelerin hepsi de bu ülkenin gençlerinin fedakarlığı ile yürütülmüştür.

Milli Mücadele'nin kazanılması ve Cumhuriyetimizin kurulması da aynı şekilde gençlerimizin eseridir.

Cumhuriyet döneminde tek parti zihniyetini ve zulmüne karşı verilen mücadelede gençlerimiz hep ön safhadaydı.

Gençler kendilerini hep bu fotoğrafın içinde buldu.

İletişim imkanlarının kısıtlı olduğu geçmiş dönemlerde bu isimler kendilerine de eserlerine de ulaşmak gerçekten zordu.

Ama biz o dönemin gençleri olarak ne yapıp edip fikir ve kültür üstatlarımızın önümüze serdiği zenginliklerden hissemize düşeni almanın hep gayreti içinde olduk.

Bugünün gençleri çok daha şanslı hem kolayca geçmişin birikimlerine ulaşma imkanına sahipler. Hem de festivalimiz gibi etkinlikler vesilesiyle yazarlarımızdan fikir insanlarımızla sık sık bir araya gelebiliyorlar.

Daha önemlisi gençlerimize küresel düzeyde dolaşma imkan veren bir iletişim altyapısı üzerinden geçmişte eşi benzeri olmayan yepyeni ve zengin bir dünyayı kucaklayabiliyorlar.

Tabii bunu yaparken Hazreti Mevlana'dan aldığımız ilhamla bir ayağımızı sıkı sıkıya kendi vatanımıza kendi medeniyetimize sabitleyeceğiz.

Bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı değil TEchnoFest kuşağıdır. Bizim ihtiyacımız olan nesil Asım'ın neslidir.

Bizim ihtiyacımız olan gençlik kim var diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan ben varım cevabını veren bir gençliktir.

Bizim ihtiyacımız olan gençlik işte burada olduğu gibi ülkesine milletine gönülden bağlı tüm donanımlarıyla kuşanmış istikamet sahibi nereye gittiğinin bilincine sahip bir gençliktir.

Geçtiğimiz haftalarda bunun için çeşitli örneklerine şahit olduk. Bir parti çıktı Türkiye Irak ve Suriye'ye yönelik sınır ötesi harekatları için gereken tezkereye mecliste hayır dedi.

Üstelik bununla kalmadı aynı parti çıkıp Kandili yerle bir edeceğinin Suriye'de huzuru sağlayacağını söyledi.

Bunlar bölücü örgütün oyuncağı olan partinin güdümüne girme ayıbını yalan iftira ve çirkeflik çıtasını yükselterek gizleyebileceklerini mi sanıyorlar.

Bay Kemal senden hiçbir şey olmaz.

15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda  halkın arasından nasıl kaçtı. Nasıl oradan Bakırköy Belediyesi'ne gittiysen sen bugün de aynısın değişen bir başka yok.

15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda FETÖ'cülerin yönettiği tankın arasından nasıl kaçtıysan. Nasıl oradan Bakırköy Belediyesi'ne gittiysen sen bugün de aynısın değişen bir başka yok.

Bir başkası terbiyesiz utanmaz arlanmaz milletvekiline gerçek yüzünü göster bunların birbirinden farkı var mı?

Bir başkası şehit yakınına söven densiz. Utanmaz arlanmaz milletvekiline gerçek yüzünü gösterdi.

Sizlerden özür dileyerek bir şey söyleyeceğim şu partinin başındaki kadın  "bu kadın nasıl küfür ediyor " beni bağışlayın söylemek istemezdim ama söyleyeceğim parlemento çatısının altında "yavşaklar" diyecek kadar ileri giden bir kadın.

Başkanı küfür ederse milletvekili ne yapar? Üzüm üzüme baka baka kararır. Sen bir kadınsın ya!

Bir kadın nasıl oluyor da bu şekilde küfür ediyor.

Kardeşlerim bunların suyu kaynadı. Ama bunların suyunu tam manasıyla kaynatmaya var mıyız? 2023 hazır mıyız? İnşallah Haziran 2023'te bu kazanı kaynatalım.

Diyoruz ki bunlar kötü örnekler sakın ola siz bunlar gibi yapmayın.

Unutmayın ki siyaset ülkeye ve millete hizmetin en önemli en etkili araçlarından biridir.

Gençlerimize güveniyorum ülkelerine ve kendi geleceklerine sahip çıkacakları konusunda güveniyorum.

Hükümet olarak tüm bakanlıklarımız da kurumlarımızda sizlere daha çok hizmetler verebilmek için gece gündüz çalışıyoruz.

Belediye Başkanlarımız gençlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri hedeflerine ulaşabilmeleri için her türlü desteği veriyor.

Sizden tek isteğimiz kendinizi kendinizle birlikte ülkenizi hedeflerine ulaştırmaya teksif etmenizdir."


Hibya Haber Ajansı