Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Su kıtlığıyla şuan karşı kaşıya olduğumuz şu dönemde gerçekten hayati bir yatırım olmuştur.Şehrimize yıllık 19 milyon metreküp içme suyu sağlayacak 43 kilometrelik isale hattının tamamlanmasıyla artık Kilis'in bu sorunu tamamen çözülmüştür.Geçtiğimiz 19 yılda Kilis'e 6 İçme Suyu Tesisi 2 Baraj 3 Gölet ve Sulama Tesisi 9 Taşkın Koruma Tesisi kazandırdık.

Milletimizin huzuruna neredeyse her gün yeni bir yatırımla çıktığımız sürdürülebilir su kaynakları yönetimi dünya ile birlikte ülkemizde de gün geçtikçe önem kazanıyor. Ülke olarak sahip olduğumuz sınırlı su kaynaklarını en verimli şekilde kullanmamız gerektiği gerçeğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız.

18 milyon nüfusa 1,8 milyar metreküp su teminini sağlayacak 90 adet içme suyu projesi ile ilgili yatırımlar sürmektedir. Hem topraklarımızın veriminin artırılması hem yerleşim yerlerimizde ki içme suyu ihtiyacının karşılanması için önümüze çıkan zorlukların hepsinin üstesinden gelerek ülkemizi önemli bir seviyede getirdik.

Özellikle sulama yatırımlarında hala kat etmemiz gereken mesafe olduğunu biliyoruz. Ancak şu ana kadar kurduğumuz altyapının ehemmiyetinin de farkındayız. GAP Bölgemizdeki sulama yatırımlarını akılcı bir proje yönetimi ile hızlı bir şekilde tamamlayarak yaptığımız yatırımların meyvelerini almaya başlayacağız. Ülkemizin en büyük avantajı bu konularda iyi yetişmiş bilgili ehliyet sahibi insan kaynağına sahip olmasıdır.

Tarım sektörüne verdiğimiz destekleri sürekli arttırarak sadece kendi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadık ülkemizi önemli bir gıda ihracatçısı haline getirdik.Türkiye'yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasarrufundan kurtardık, hayata geçirdiğimiz reformlarla demokrasi hukuk fark ve özgürlükleri geliştirme gayreti içerisindeyiz. Şimdi yeni ve sivil bir anayasa ile taçlandırmaya hazırlanıyoruz.

Sadece bu başlıklarla bile ülkemizin nereden nereye geldiğini vicdan ve insaf sahibi herkes kabul edecektir.Ülkemizi kalkındırmak için çok daha fazla çalışacağız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaların ne derece kritik olduğu Türkiye 2023 hedeflerine yaklaştıkça daha iyi anlaşılmaktadır.

Demokratik hukuk devleti ilkelerine olan bağlılığından ekonomisini ayakta tutma iradesinden serbest piyasa kurallarından asla taviz vermemiştir. Eser ve hizmet siyaseti ile ülkemizi bugünlere getirdik. İnşallah geleceğe de aynı şekilde taşıyacağız.

Konjonktürle sıkıntıları yakında geride bırakacağımız, yapısal reformlarla da kalıcı kazanımlar elde edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın.Suriye'nin sınırlarımıza yakın bölgelerinin önemli kısmını güvenli hale getirdik. Komşumuz Suriye'nin kendi toprak bütünlüğü ve siyasi birliği esasında yeniden aydınlık bir geleceğe kavuşması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçenleri tekrar tekrar tebrik ediyorum.

Hibya Haber Ajansı