Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

Bir İş Adamları Derneği olan bir MUSİAD çok daha büyük bir vizyonla ve çok daha kapsamlı bir anlayışla yola çıkmıştır.

Ülkemizdeki iş insanlarımız tarafından farklı yaklaşımlarla kurulmuş daha pek çok dernek vakıf ve benzeri kuruluş vardır.

Onlardan ayıran sadece iş erbabımızı değil onlarla birlikte topyekûn milletimizi kucaklaması milletimizin de bu güzide kuruluşumuzu sahiplenmesidir.

Sizler de millet adına burada vazife üstlenen kadrolarsınız MÜSİAD'ın yıllarca millete düşmanlığı ile maruf kesimlerin hedefinde olmasının sebebi de işte bu vasfıdır. Sizden istikametinizi bozmaz ülkeye ve millete karşı sorumluluklarınızı unutmazsınız Allah'ın izniyle bu kutlu yürüyüşü durdurmaya kimsenin gücü yetmez.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerle ülkemize her alanda değer katan MÜSİAD çatısı altında görev üstlenmiş hizmet vermiş herkese teşekkür ediyorum.

Gerek kendi içinde sağladığı örnek birlik ve beraberlikle gerek ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasına yaptığı eşsiz katkı ile bekleyen daha pek çok görev vardır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtikten sonra kamunun kendi alanındaki birimleri ile işbirliği mekanizmaları tesis etmesi ve verimli çalışma semineri oluşturması MÜSİAD'ın kendini yenilemek kabiliyetinin bir göstergesidir.

Kadınlara ve gençlere yönelik özel yapılanmaları da bu kuruluşumuzun ülkemizin potansiyelini harekete geçirme milli ve yerli sermayenin gücünü tüm boyutları ile değerlendirme konusunda doğru dinamikleri önerdiğidir.

Ticaret ve yatırım alanındaki küresel iddialarına hayata geçirmeye hususunda önümüzdeki dönemde daha yakın çalışmayı planlıyoruz.

Türkiye'nin yeni yatırım ihtiyacının giderek arttığı bir süreçte bu işbirliğinin hayati önemde olduğu bir gerçektir. Yönetimde sorumluluk üstlenen arkadaşlarımızın yurtiçindeki ve yurtdışındaki yaygın teşkilat ağı üye sayısı ve faaliyet yelpazesiyle devraldıkları 31 yıllık bu güzel birikimi katlayarak sürdüreceklerini inanıyorum.

Türkiye'yi 2023 hedeflerine İnşallah sizlerle birlikte ulaştıracağız. Evlatlarımıza 2053 vizyonunu sizlerle birlikte emanet edeceğiz. Bu hayırlı yolda Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Cumhuriyetimizi kurmak suretiyle kendimize yeni bir istikamet verildi. Ama bu dönemde de rahat bırakılmadı. Dünya bilgi ve teknoloji devrimini yaşarken biz tüm enerjimizi ve vaktimizi iç çekişmelerimize kavgalarımıza mücadelelerimize teksif ediyorduk. Dolayısıyla bu büyük sıçramayı da önemli ölçüde kaçırdık.

Şimdi yepyeni bir dönemin eşiğindedir. Küresel siyasi ve ekonomik güç dengeleri yatırdığım bu çatırtı aynı zamanda yeni kurulacak küresel siyasi ve ekonomik yönetim sisteminin de ayak sesleridir. Türkiye İnşallah bu defa treni kaçırmayacak hem de en ön tarafından hak ettiği yeri alacaktır.

Peki madem geçmişteki fırsatları hep kaçırdık veya kaçırmamanızı sağladılar. Bu defa nasıl bu oluyor orada böylesine iddialı ve özgüvenli konuşabiliyoruz. Çünkü bu defa Türkiye geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısının üzerinde kendi iç meseleleriyle boğuşmaya değil geleceğini inşa ya odaklanmış durumdadır.

Artık eğitimler sağlığı güvenlikten adalete ulaşımdan enerjiye sanayiden ticarete spordan sosyal desteklere kadar hedeflerini gerçekleştirmeye uygun zemine sahip bir Türkiye var.

Ülkemizin dört bir yanını her alanda yatırımlar eserlerle hizmetler ile donatarak ihtiyacımız olan altyapıya kavuştuk. Türkiye 81 vilayeti 84 milyon vatandaşa kol kanat gerdik. Nice kardeşleri tarih ve kültür birlikteliği olan dostları ile beraber hedeflerine kilitlenmiş vaziyettedir.

Büyük güçlü Türkiye'nin inşası yolundan en küçük bir sapmaya izin vermeyeceğiz. Milletimiz bilhassa 2013 yılından beri önüne konan her senaryonun kurulan her tuzağın oynanan her oyunun gerisindeki bu gerçeği gördüğü için desteğini bizden hiç esirgemedi.

Vesayete karşı duruşumuza güç veren milletimiz kaos kanlarıyla terör örgütleri ile darbecilerle ekonomik tetikçilerle mücadelemizde de hep yanımızda oldu.

Türkiye'nin son 20 yılı bir önceki 200 yılında yaşananlardan çıkartılan dersler ışığında verdiği tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma mücadelelerinden biriyle geçmiştir.

Bugün bölgemizdeki her meselede diplomatik askeri ekonomik gücü ile Türkiye artık bu tartışılmaz. Suriye'de Libya'da Akdeniz'den Kafkasya'ya kadar her yerde bu konumun etkilerini görmek mümkündür.

Türkiye'nin kayda değer bir yeri ve ağırlığı vardır. Birleşmiş Milletler 'den G20 ye bulunduğu her yerde ülkemiz farkını hissettiren bir duruş sergilemektedir.

Savunma Sanayi başta olmak üzere teknolojiye dayalı öğretimde Türkiye kendi markalarını çıkartır ve tüm dünyaya kabul ettirebilir bir seviyeye gelmiştir.

Üstelik bu başarıları maruz kaldığımız gizli açık nice ambargoları engelleme gayretlerine riyakar tavırlara rağmen ortaya koymaktadır.

Küresel düzeyde sanayinin ve ticaretin geleceğini belirleyecek iklim değişikliği gibi yeşil mutabakat gibi sürdürülebilirlik gibi konularda ülkemiz gayet özgüvenli bir yerde durmaktadır.

Çünkü biz geçmişte kaçırdıklarımıza ah vah etmenin değil geleceği yakalamanın şu anda peşindeyiz.

İnsansız hava aracını verdiler. Ama ne oldu bize ev sahibi yaptılar ve İHA'yı biz üretir hale geldik. Ardından silahlı insansız hava aracını üretir hale geldik. Şimdi işi daha da ileri götürerek Akıncı denilen görevi başarısı çok çok farklı olan silahlı insansız hava aracının en üst segmentini dünyada ilk 3'ün içinde yer alıyoruz.

Demek ki azmin inancın önünde hiçbir şey elhamdülillah engel teşkil etmez.

Bütün bunlarla beraber artık bunların mühimmatını da Türkiye kendisi yapar hale geldi ve bütün bunlar Türkiye'nin savunma sanayinde dünyadaki bulunduğu yeri farklı bir konuma taşındı.

10 yıl önce sözünü verdiğimiz 2023 hedeflerimize maruz kaldığımız tüm sabotajlara rağmen adım adım yaklaşıyoruz.

Allah'a hamdolsun çok çok önemli bir mesafe kat ettiysek işte bunlarla beraber oldu. Eğer bu imkanlarımız olmasaydı  terörle mücadelede bu başarı olmazdı.

Artık Diyarbakır'da benim vatandaşlarım gecenin geç saatlerine kadar Diyarbakır'ın caddelerinden sokaklarında rahatlıkla oturup rahatlık da dolaşıyorsa işte bundandır.

En büyük miras 2053 vizyonumuzdur.

Türkiye'yi bu yoldan geri çevirmeye de bu yoldan saptırma ya da nereye yeniden siyasi sosyal ekonomik uçurumların kenarına getirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir.

Rabbimizin desteği milletimizin birlik ve beraberliği dost ve kardeşlerimizin duası yanımızda olduğu sürece hep daha ileriye gidecek ve mutlaka hedeflerimize ulaşacağız.

Söylediğimiz her sözün referansı 19 yıllık eserlerimiz ve hizmetlerimizdir. Geleceğe yönelik her taahhüdümüzü işte bu 19 yıllık icraat birikiminin üzerine bina ediyor somutlaştırıyor.,

Tüm badirelere rağmen hızlı bir toparlanma ve eskisinin de üzerine çıkan bir sıçramayı hep birlikte takip ediyoruz.

Felaketler geçirdik. Karadeniz'den başladı Artvin Rize oradan Sinop Bartın bütün buralarda yaşanan bu badirelerde rabbime hamdolsun Rabbimin lütfu ile kimseye muhtaç olmadan bu millet küllerinden ayağa kalkarak anında buralardaki bu sıkıntıları aştık aşıyoruz.

Bir yıl içerisinde de konutlara varıncaya kadar hepsini bitirecek ve sahiplerine teslim edeceğiz.

Avrupa'nın haline bakın Amerika'nın haline bak oralarda sefalete ama bu millet böyle bir konuma düşmedi.

Bu ilk değil Van'da yaşadık bunu Bingöl'de yaşadık bunu ve bizde anında bütün buraları yeniden ayağa kaldırdık.

Bu süreçte MÜSİAD başta olmak üzere iş dünyamıza çok büyük sorumluluklar düşüyor. Fırsat sizi beklemez sizin fırsatı süratle değerlendirmeniz gerekir.

Hem üretim sektöründe hem hizmetler sektöründe yakaladığımız fırsatları katma değeri yüksek kazançlara dönüştürmenin yolu kaliteden ve dürüstlükten taviz vermeden işimizi yapmaktan geçiyor.

Biz Lafla peynir gemisi yürütmüyoruz. Söylediğimiz her sözünü referansını ve hedeflerini ortaya koyuyoruz.

Çünkü bizim bu ülke için bu millet için medeniyetimiz için büyük hayallerimiz var. Türkiye siyasi ve ekonomik olarak arzu ettiğimiz seviyeye gelmeden bölgemizdeki krizlerin durumların trajedilerin sona ermesi mümkün gözükmüyor.

Nasip olursa inşallah önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için Amerika'da olacağız ve Amerika'da hamdolsun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu binasının tam karşısında yeni Türkevi binamızı bitirdik. 36 kat ve bu binamızın da açılışını yapacağız.

Hibya Haber Ajansı