Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Meclise sunduğumuz 2022 yılı bütçe teklifi AK Parti olarak damgamızı vurduğumuz 20. ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de 4. bütçesidir.

Dünyada yaşanan çok boyutlu dalgalanmalara karşı ülkemizin güçlü bir duruş sergilemesini sağlayacak manevralar için gereken mali alt yapıyı oluşturduk.

Nasıl koronavirüs salgınının üstesinden güçlü sağlık alt yapımızla geliyorsak, iklim değişikliğinin yol açtığı sorunları da yeşil kalkınma devrimiyle aşacağız.

İhracatımız rekor üstün rekor kırıyor, ülkemizin hak ettiği yeri alması için çalışıyoruz.

Bir süredir müzakereleri yürütülen, ülkemize Yeşil İklim Fonu’ndan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının geçtiğimiz günlerde imzalandığının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çiftçimizi en güçlü şekilde destekliyoruz, bu yıl gübre desteğinde yüzde 100 artış yaptık.

Tarım sektörü savunma sanayi kadar önemlidir. Üreticilerimiz tek karış alanı boş bırakmadan üretim yapmalıdır.

Çiftçimizi kuraklık karşısında korumaya yönelik sigortalardaki devlet desteğini verim değerinde yüzde 80’e, primde yüzde 70’e yükselttik.

AK Parti'nin 20 yılı geride bırakan iktidarını hala kanul edemeyenler var.

Biz düşmanı fiziki olarak bu topraklardan attık ama geride bıraktığı zihniyet kirinden kurtulamadık.

Suriye ve Irak’la ilgili tezkerenin amacı sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridoruna izin vermemek ve ülkemize yönelik terör saldırılarını kaynağında kurutmaktır.

Burada asıl önemli olan, ülkemizin en büyük 2. partisi durumundaki CHP'nin terör örgütünün oyuncağı HDP'ye teslim olması, biat etmesi, boyun eğmesidir. Yazık.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı olduğumuz doğrudur. Asıl sorulması gereken soru, Kılıçdaroğlu'nun nasıl olup da HDP'nin emir eri konumuna geldiğidir.

Biz bu güne kadar nasıl CHP'ye ve iplerini ellerine verdiği efendilerine rağmen ülkemizin güvenliğini sağlayacak adımları atmışsak bundan sonra da atmayı sürdüreceğiz.

CHP ile HDP’nin perde arkasında zaten bildiğimiz ortaklığı tezkere oylaması vesilesiyle aleniyet kazanmıştır.

İYİ Parti, CHP ve HDP'den farklı bir yol izledi. Bu tezkereyi desteklemelerini biz de memnuniyetle karşıladık.

Kendilerine Mustafa Kemal'in askerleri diyenlerin, 'Mustafa Kemal'in itleri' diyerek hakaret edenlerin dümen suyuna girdiğini görmek bizim bile ağırımıza gidiyor.

TSK'nın sınır ötesi harekatlarının sokaktan toplanan rastgele kişilerle yapıldığını sanacak kadar cahil bir tiple karşı karşıyayız.

Büyükelçilerin hadsi açıklaması karşısında sergilediğimiz onurlu duruş Kılıçaroğlu'nu rahatsız etmiş.

Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik sözlü saldırılarını arttırdığını görüyoruz.

Kılıçdaroğlu Osmanlı'ya hakaret ediyor, bu ne saygısızlıktır, Osmanlı'ya nasıl hakaret edersin.?

Ülkemize, yargımıza bühtan edilen ilk açıklamayı sevinçle karşılayıp özür açıklaması karşısında hayal kırıklığına kapılanların bu topraklarla gönül bağı, kök bağı yoktur.

Biz her zaman olduğu gibi bugün de milletimizin irfanına, ferasetine güveniyoruz, milletimizin iradesine tabiyiz."

Hibya Haber Ajansı