İnfo Yatırım’ın raporunda karar ile birlikte EURUSD paritesinde aşağı yönlü hareketlenmelerin gerçekleştiği ifade edildi: Raporda şöyle denildi:

“Piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın Ekim ayına dair para politikası kurulu toplantısını takip etti. Toplantı sonrasında banka beklentilere paralel olarak faiz oranında 25 baz puanlık indirim yoluna gitti. Karar ile birlikte böylelikle banka yıl içerisinde üçüncü kez faiz indirim yoluna gitmiş oldu.

“Ardından Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde açıklamalarda bulundu. Lagarde; ekonominin beklentilerden zayıf olduğunu ve toparlanmanın zaman içerisinde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Karar ile birlikte EURUSD paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Bununla birlikte parite haftanın son işlem gününe 1.0824 seviyelerinde başladı.

“Yeni günde ekonomik veri bakımından cılız bir gün bizleri bekliyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0826 – 1.0903 – 1.0955 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0826 – 1.0777 – 1.0722 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.”

Hibya Haber Ajansı