Great Place to Work, küresel çapta uygulanan programıyla şirketlere işveren markalarını desteklemek ve kurum kültürüne güç kazandırmak için destek oluyor. 30 yıla dayanan küresel tecrübesiyle her sektörden farklı büyüklükteki şirketlerle yapılan çalışmalar, çalışan bağlılığına, işveren markasına, verimliliğe ve finansal performansa güç katıyor. Great Place to Work’ün güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu boyutları ile çalışanların mevcut kurum kültürü hakkındaki algılarının ölçümlendiği çalışan anketinden yeterli puanı alan şirketler, “Great Place To Work Certified” olarak anılıyor.

 

Yetenekli çalışanlar artık bu şirketleri tercih ediyor

Serbest eczacılara özel alışveriş platformu sunan Farmazon, Great Place to Work’ün Certified programına dahil olarak güven endeksini ölçümleyen çalışan anketlerine katıldı. Bu anketlerden aldığı başarılı sonuçlar sayesinde Certified unvanını almaya hak kazandı. Farmazon, insan odaklı yaklaşımları öncelikli kılarak ulaşılan sonuçla kullanım hakkını elde ettiği Certified logosunu; iş ilanlarında, web sitelerinde, kariyer sayfalarında ve sosyal medya kanallarında duyurarak, parlak yeteneklerle çalışma fırsatı elde etti. Ayrıca marka bilinirliğini artırma avantajına da sahip oldu.

 

Çalışanlar farklı düşünüyor ama şirketlerin bundan haberi yok

Certified olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Farmazon Operasyon Direktörü Bahadır Kılıç, süreçle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Certified sürecine dahil olduktan sonra, insan kaynakları süreçlerimizde iyi yaptığımızı düşündüğümüz birçok uygulamanın çalışanlarımızda farklı bir algısının olduğunu gördük. Şirket kültürü ve çalışan bağlılığı gibi konulara daha farklı açılardan bakmamız gerektiğini anladık. Çalışan anketinden çıkan iç görülerle odaklanmamız gereken alanları daha somut bir şekilde gördük. Süreci ve sonuçlarını analiz ettiğimizde hem çalışan bağlılığına hem de şirketin karlılığına önemli katkı sağladığına şahit olduk. Sertifikayı kazandığımızı dijital kanallardan duyurduğumuz andan itibaren parlak yeteneklerin dikkatini çekmeyi başardık ve talepler almaya başladık.”

 

Aidiyet için şeffaf iletişim şart

Pandemiye rağmen Great Place to Work ekibinin de desteğiyle sürecin çok hızlı ve etkili yönetildiğine vurgu yapan Farmazon Kurucularından Danyal Arslan, “Şirket kültürümüzü; çalışanların içinde yer almaktan mutlu olacağı, ekibin içinde yer alırken değer yaratmak isteyeceği bir kurum kültürü çerçevesinde oluşturmayı hedefledik. Temelde başarmak istediğimiz şey aidiyet tutkusunu tetikleyebilmek. Çalışanların da fikirlerini alarak keyifle çalışabilecekleri bir ortam kurmak istiyoruz. Bir şirkette en kalıcı değerin o şirketin kültürü olacağını düşünüyoruz. Sürdürülebilir bir başarı seviyesi kurmak için herkesin birbiriyle iletişim kurabildiği, iletişim bariyeri yaratabilecek durumların ortadan kaldırıldığı bir kurum kültürü yaratıyoruz.” dedi. Farmazon Topluluk ve İçerik Yöneticisi Selin Gürel ise kurum kültürü yolculuğuna tüm ekiple çıktıklarını belirterek kurum kültürünün bitmeyen bir süreç olduğunu, sertifika sahibi olmanın bu yolda atılmış önemli bir adım olduğunu ifade etti.

 

Y ve Z kuşağı bağlılığa değil kurum kültürüne önem veriyor

Çalışan deneyimi ile insan kaynakları uygulamalarını ayrı ayrı analiz ettiklerine dikkat çeken Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Hem çalışan hem de insan kaynakları uygulamaları perspektifinden bakan tek analiz Great Place to Work Kurum Kültürü Analizi. Organizasyonların yeni normalde kurum kültürü süreçlerini global tecrübemiz ile analiz ediyoruz. Analizlerimize göre, Y ve Z kuşağı şirket bağlılığından çok, kurum kültürü yüksek olan şirketlerde çalışmayı tercih ediyor. Pandemi döneminde insan kaynakları yöneticileri için yeni nesli anlamak, çalışmalarını anlamlandırmak ve çalışmalarını şirket değerine dönüştürmek daha kritik hale geldi. 2021 üst yönetim ve insan kaynakları yöneticilerinin insan kaynakları uygulamalarını çalışanlardan gelen geri bildirimlere göre tasarlayacakları ve güvene dayalı kurum kültürü inşa etme süreçlerine daha çok odaklanacakları bir yıl olacak.” açıklamasında bulundu.


Hibya Haber Ajansı