FED faiz oranını sabit tutma kararının oybirliği ile alındığı belirtildi. 

Bankanın defalarca yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin hedeflerinin istikrar hedeflerini desteklemesi için bu zor parayı desteklemek için her türlü yolu desteklediği belirtildi.

Geçici faktörler nedeniyle enflasyonda artış
Enflasyonun arttığı, ancak bu artışın büyük ölçüde etkilerinden kaynaklandığı vurgulandı.

FED açıklamasında, genel mali koşulların destekleyici görünmeye devam edeceği belirtilerek, "Ekonominin gidişatı, aşıların ilerlemesi de dahil olmak üzere büyük ölçüde salgının seyrine bağlı olacak. Pandemi salgını nedeniyle halk sağlığı krizi ve ekonomi üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Ekonomi politikasına yönelik riskler ise devam ediyor." denildi.

Federal Açık Komite'nin (FOMC) uzun vadede yüzde 2'lik deneme ve enflasyon hedefine ulaşmayı hedeflediğinin altı çizilen açıklamada, para politikasının destekleyici duruşunun bu hedeflere ulaşılıncaya kadar sürdürülmesinin beklendiği vurgulandı.

Varlık satın alımında değişiklik yok

Federal fonlama oranı yüzde 0 ila 0,25 arasında tutulmasına karar verildiği bildirildi.

Bankanın alımlarında herhangi bir değişiklik yapmadığı, hazine bonosu için ayda en az 80 milyar dolar alması gereken fiyat istikrarı hedeflerinde "önemli ilerleme" sağlanana kadar devam edeceği belirtildi. ipotek.

Açıklama, uygun bir politika duruşunu değerlendirirken sıraya girmeye ve riskler ortaya çıktığında para politikasını uygun şekilde ayarlamaya hazır hale getirildi.