2020 yılında 9 yıllık bir aradan sonra ülkemize dönen organizasyon, Kasım ayında düzenlenen yarış ile Formula 1TM tarafından düzenlenen resmi ankette "Yılın En İyi Yarışı" unvanını kazandı.

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonu olan Formula 1TM, 11-12-13 Haziran tarihlerinde Intercity İstanbul Park'ta düzenlenecek. Milyarlarca izleyiciye ulaşan ve tanıtım faaliyetlerinde paha biçilmez bir değere sahip olan Formula 1TM, geçtiğimiz yıl ülkemize getirildi. Yarışmanın dünya çapındaki ilgisi, pilotların ve takımların Türkiye'ye övgüsü ve Intercity İstanbul Park'ın yoğun çabaları ile ülkemiz bu yıl Formula 1'e dönecek.

Formula 1TM yarışlarını Türkiye'ye geri getirme görevi T.C. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, "Bildiğiniz gibi geçen yıl dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1TM'i ülkemize getirdik. Formula 1TM yönetimi ve tüm yarış severler organizasyondan çok memnun kaldı. Türkiye Grand Prix 2020 Yılın en iyi Formula 1TM yarışı .. 2021 yılında Formula 1TM yönetimi ile temaslarımız sonuç verdi ve bu önemli organizasyonu Türkiye'ye geri getirdik Intercity İstanbul Park'ta bu büyük heyecana çok iyi hazırlanıp İstanbul'u tanıtmaya devam edeceğiz. hak ettiği gibi dünya.

2021 yarışımız Türkiye için uzun vadeli bir özetin habercisidir.

2021 için Formula 1TM yönetimi ile anlaştıklarını belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, bu anlaşmanın Türkiye'yi kalıcı olarak yarış takvimine dahil etmenin anahtarı olduğunu söyledi. Ak, "Intercity olarak devletimize yük olmadan tüm sorumlulukları kendimiz üstlenerek bu anlaşmayı tamamladık. Zorla imzaladığımız bu anlaşma Türkiye için uzun vadeli bir anlaşmanın habercisidir.

Bilet satışları salgının seyrine göre netleştirilecek

Tabii ki, bilet satışları tüm yarış meraklılarının öncelikli endişesi. Konuyla ilgili yorum yapan Vural Ak, “Dünyanın en heyecan verici parkurlarından birine sahibiz ve halkımızın ve yabancı misafirlerimizin bu heyecanı paylaşmasını çok istiyoruz. Devletimizin test önlemleri sayesinde kısa sürede üretim yapmayı planlıyoruz. Yarışın tarihine baktığımızda yarış için ülkemizi ziyaret edecek yabancı misafirlerin de turizme katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Formula 1TM organizasyonu, takımlarıyla rekabet ederek ekonomimize milyonlarca dolar katkıda bulunuyor ve yabancı izleyiciler geliştikçe önemli bir döviz girişine yardımcı oluyor.

Formula 1 yarışlarını 2 milyar izleyici takip ediyor

5 farklı kıtadan Formula 1TM yarışları için ev işi yapıyor.

Yılda yaklaşık 2 milyar izleyicisi var.

200 nakit ve 250'den fazla kanalda yayınlanmaktadır.

Yarışlarda toplam 10 takım yarışmaktadır.

Intercity İstanbul Park, 2021 takviminin 7. yarışı olacak.