İlkinin yol açtığı kaos henüz sona ermemişken, Fransa ikinci darbe çağrısı yapan bir deklarasyonla sarsıldı. Beyannamenin altında, Fransa'da her kademeden yaklaşık 2.000 kişi var. Açıklamada, "savaş çıkacak, iç savaş çıkacak ve bu durumda ordu düzeni koruyacaktır. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bakanları, milletvekillerini ve generalleri çağırdı" uyarısında bulundu.

Aşırı sağ, Valeurs Actuelles dergisinde yayınlanan bir açıklamada, 21 Nisan'da Fransa'nın düşmanlarıyla savaşan ve açık mektubu imzalayan emekli generallerin iktidar için bir baş belası olarak adlandırıldığını ancak tek hatalarının aşk olduğunu savundu. Açıklamada, mevcut rütbe subayının yasanın gerektirdiği şekilde yüzlerini açıkça ifade edemediği ancak sessiz kalmalarının imkansız olduğu belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin yeni yayınlanan açıklamaya tepki gösterdi. "Bir şeyden memnun kalmazsak, siyaset yapmak istiyorsak seçime koşarız. Demokrasilerde karar verir. İsimsiz yazarak cesaret sergilenir mi? Siyasi oyunu bırakalım Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken çeşitli radikaller hareket etmeye çalışıyor. Ailemde çok asker var. Asker isek gizli şeyler yapmayız. " dedi.