Geçim sıkıntısı olan ve geliri olmayan kişilere verilen devlet yardımlarından yararlanan Türk asıllı çift, banka hesaplarında 500 bin euro olduğu ortaya çıkınca hapis cezasına çarptırıldı.
Pazartesi günü batıdaki Lorient kentinde görülen dava, çiftin çocuklara verilen Aktif Dayanışma Geliri (RSA) adı verilen devlet yardımından toplam 45 bin avro aldığını ortaya koydu. 2016 ve 2017 yıllarında ülkede herhangi bir geliri olmayanlar. Bu süreçte hesaplarında 500 bin euro olduğunu fark eden vergi dairesi, beyannamede yaklaşık 300 bin euroluk bir eksiklik olduğunu tespit etti.
Ouest France'ın haberine göre, vergi dairesi tarafından ortaya çıkarılan hesaplardaki anormallikler nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Türk çifte ait 11 banka hesabı bulundu. Hesapları inkar etmeyen aile babası, Almanya'da bir inşaat firmasının sahibi olan kardeşinin bu hesapları satmak için açmasını istediğini belirtti. Bu işlemler için fatura olmadığını belirten şahıs, faturanın gerekli olduğunu "bilmediğini" ancak faturasız çalışmanın yasak olduğunu "öğrendiğini ve dersini aldığını" mahkeme huzurunda ifade etti.

400 BİN EURO VERGİ CEZASI
Savcılık, hesaplardaki tüm ön ödemeli işlemlere rağmen çiftin devlet yardımı almak için gerekli tüm belgeleri ibraz ettiğinin altını çizerek, ülkedeki en düşük gelirlilere verilen yardımı "başarıyla" aldıklarını belirtti. Duruşmanın ardından mahkeme, ailenin babasını 18 ay, eşini ise 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Vergi dairesi, devletten aldıkları 45 bin avroyu geri ödeyecek olan çiftten 400 bin avro civarında vergi cezası talep edebilir.