10 Ocak günü gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 Sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana ülkemizde "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaktadır. 

Gazetecilik, kamunun doğru ve etkin bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasında önemli bir yere sahip. Demokrasinin temel taşlarından biri olan gazetecilik mesleği, birey ve devlet arasındaki şeffaflığın sağlanmasında katkı sunuyor.

Gazetecilik mesleği; korona virüs salgını, savaş, eylem, yangın, sel, çatışma gibi en zor şartlarda dahi canını tehlikeye atarak haberin en doğru şekilde okur ve izleyiciye ulaştırılmasını sağlayan gazeteciler sayesinde saygı duyulması gereken bir meslektir.

Yöneten ve yönetilen arasında kurulan köprüye güç katan Gazeteciler, basının bilgi paylaşımını sağlayan en önemli aracılardır.

Halkı bilgilendirmenin, özgürlüğün ve demokrasinin en önemli vasıtalarından biri olan Gazeteciler, halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Bu yönüyle basın, kamu görevi ifa etmekte, halkın talep ve beklentilerini en doğru ve tarafsız şekilde duyurarak kamuoyu oluşmasına katkıda bulunmaktadır.

Bu vesileyle Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, özlük haklarının güçlendirilmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizerek tüm meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı