Apple'ın yıllardır uçtan uca şifrelemeye sahip olan iMessage sisteminin aksine, Google bu özelliği yalnızca Kasım ayında geliştirdi ve şimdi zengin iletişim hizmetlerine (RCS) erişimi olan cihazlara sunuluyor.
Bu özellik yalnızca, her iki kullanıcının da açık olması, Wi-Fi veya mobil veriye bağlı olması ve sohbet ayarları altında RCS'nin etkinleştirilmesi koşuluyla etkin olacaktır. Aksi takdirde, Android'deki gelişmiş sohbet özellikleri normal kısa mesaj servisi (SMS) mesajlaşmasına geri dönüyor.
Kullanıcılar, gönder simgesinin üzerinde küçük bir asma kilit olacağı için özelliğin açık olduğunu bilebilecekler.
Google yaptığı açıklamada, "Kiminle mesajlaşıyor olursanız olun, paylaştığınız bilgiler kişiseldir. Mesajlar'daki uçtan uca şifreleme, gönderirken görüşmelerinizi daha güvenli tutmanıza yardımcı olur."dedi.
Diğer yeni Android özellikleri arasında, kullanıcıların gelecekte daha hızlı bulabilmeleri için Google uygulamasında mesajlara yıldız eklemesini sağlama, bağlamsal emoji önerileri, Google Asistan güncellemeleri ve arabalar için Android Auto güncellemeleri yer alıyor.
Google'ın başlangıçta Yeni Zelanda ve Yunanistan'da kullanıma sunulan deprem uyarıları özelliği, Türkiye, Filipinler, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da da genişletiyor.