Birr grup Yahudi Google çalışanı, Gazze şeridinin devam eden bombardımanı sırasında İsrail ordusunun eylemlerini kınaması ve Filistinlileri desteklemesi için şirkete çağrıda bulundu.
The Verge haber sitesinin haberine göre, çalışanlar iç mektupta CEO Sundar Pichai'den "İsrail ordusu ve işgalci şiddetinin Filistinlilere verdiği zararın doğrudan tanınması" da dahil olmak üzere saldırıları kamuoyu önünde kınamasını istedi.
The Verge'ün haberine göre, temyiz, İsrail'e yönelik boğucu eleştirilerle suçlanan "Jewglers" Google çalışan grubundan ayrıldıktan sonra geçen yıl kurulan yeni bir grup olan Tech çalışan kaynak grubundaki Yahudi Diasporası tarafından yapılıyor.
Mektupta, kamuoyuna yapılan açıklamanın ötesinde, Google'a Filistinli Google çalışanlarının seslerini "merkeze alma" çağrısında bulunuyor; "askeri şiddetlerden etkilenen" Filistinliler için fon yardımı; "İsrail'e veya Siyonizm'e yönelik eleştirilerin yahudi düşmanlığı olduğunu tutan antisemitizm tanımlarını reddetmek"; ve "İsrail Savunma Kuvvetleri gibi İsrail'in Filistin haklarını ihlalini destekleyen kurumlarla yapılan sözleşmelerin" gözden geçirilmesi ve feshedilmesi.
The Verge'e göre mektup salı günü itibariyle 250 imza toplamıştı.
Tech'teki Yahudi Disapora üyeleri, sözde "Yahudi" grubunun Filistinlilere yönelik şiddeti kınayan bir bildiri yayınlayıp açıklamaması üzerine mektubu yazmak için ilham aldıklarını haber sitesine anlattı.