Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Dr. Abdulfattah bin Süleyman Maşat: "Kart, hacılar için kamplara, ulaşım araçlarına, otellere erişim, POS ve ATM'lerde ödeme yapmanın yanı sıra kayıp hacılara rehberlik etmek ve kalabalık noktaları belirlemek gibi sunulan tüm hizmetlerle bağlantılıdır." dedi.
Hac akıllı kartı, hacılar için sağlanan, birçok hizmet ve bilgi içeren şifreli ve standartlaştırılmış bir karttır ve bir akıllı telefon uygulamasına bağlıdır.
Kart, kartı kutsal mekanlara dağıtılan self servis cihazlar (kartlar) aracılığıyla okunabilir hale getiren yakın alan iletişimi (NFC) teknolojisine dayanır. Barkod, hacılar hakkında tüm kişisel, tıbbi ve ikamet bilgilerini tutan ilgili bilgileri sağlar.
Kart, farklı tesislere ve kamplara erişim sağlar, uygulamayı akıllı telefonlara indirmek için bir QR kodu içerir, hacıları Mekke, Medine ve kutsal yerlerdeki konutlarına yönlendirir ve yasadışı Hac'ı (yetkisiz hacılar) azaltmaya yardımcı olur.
Mekke Mükemmellik Ödülü, son 12 yıldır Mekke Eyaleti Emirliği tarafından kalite ve performans seviyelerini artırmak ve ülkenin konumunu uluslararası alanda tanıtmak için bilimsel, pratik ve entelektüel alanlardaki üstün çabaları onurlandırmak için verilmiştir.