Ateşkesin ilk tam günü kutlandı ve Mısırlı arabulucular on yıldan biraz uzun bir süre içinde dördüncü İsrail-Hamas savaşını sona erdiren ateşkesi sağlamlamak için görüşmeler yaptı.
Çatışmalarda İsrail, Gazze'deki militan hedeflerine yüzlerce hava saldırısı düzenlerken, Hamas direnişçileri İsrail'e doğru 4.000'den fazla roket attı. İsrai’in yapmış olduğu saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 250'den fazla insan öldürüldü.
Gazze'de yaşayanlar hasarı değerlendirmeye başladı.
Gazze Şehrinin en işlek ticari bölgelerinden biri olan Ömer el-Muhtar Caddesi, merkezinde bulunan 13 katlı bir binanın İsrail hava saldırısında dümdüz edildikten sonra enkazla kaplandı, arabaları parçaladı ve metal büküldü. Mallar isle kaplıydı ve parçalanmış mağazaların içine ve kaldırıma dikildi. Belediye çalışanları kırık camları ve bükülmüş metalleri cadde ve kaldırımlardan süpürdü.
Bebek kıyafetleri satan Ashour Subeih, "Bu kadar hasar beklemiyorduk," dedi. "Grevin bizden biraz daha uzak olduğunu düşündük. Ama gördüğünüz gibi dükkan’ın bir alanı sağlam değil." Bir yıldır iş hayatında olan Subeih, zararının şimdiye kadar yaptığının iki katı olduğunu tahmin etti.
Drone videosu ve fotoğrafları, bazı şehir bloklarının moloz yığınına düştüğünü, ev ve iş yerlerinin ayakta kaldığını gösterdi.

Binlerce Hamas savaşçısı, çatışmalarda ölen üst düzey bir komutan olan Bassem Issa için kurulan yas çadırının önünden geçti. Gazze'deki Hamas'ın en üst düzey lideri Yehiyeh Sinwar, savaşın başlamasından bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıktığında saygılarını sundu.
İsrail, grubun askeri altyapısı olduğunu söylediği saldırının bir parçası olarak, diğer üst düzey Hamas'lı isimleriyle birlikte Sinwar'ın evini bombaladı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail'in Hamas'a cezalandırıcı bir darbe indirdiğini ve Hamas'ın üst düzey isimlerinin hedef olarak kaldığını söyledi