Herzog, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, Sinwar'ın 7 Ekim 2023’te İsrail’e yönelik saldırının planlayıcısı olduğunu ve "yıllardır İsrail sivillerine karşı yürütülen terör saldırılarından sorumlu" olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Herzog, İsrailli yetkililere kalan rehineleri geri getirmek için tüm imkanları seferber etmeleri çağrısında bulundu.

Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu adlı İsrailli bir sivil toplum örgütü de Sinwar’ın öldürülmesini olumlu karşılayarak, bu başarının Gazze’de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasına yardımcı olmasını talep etti. Forum yetkilileri, Sinwar’ın ortadan kaldırılmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Bu kritik başarının, rehinelerin geri dönmesini sağlamak amacıyla kullanılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Hamas liderinin öldürülmesinin ardından, örgütün elindeki tüm rehineleri derhal serbest bırakması ve silahlarını bırakması çağrısında bulundu. Baerbock, Sinwar’ı "acımasız bir katil ve terörist" olarak nitelendirdi ve Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarından sonra aldığı rehineleri serbest bırakmasının acil bir zorunluluk olduğunu belirtti.

 

Sivil Düşünce