Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İlgezdi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimleri Yönetmeliği nedeniyle 2 günde 850 aile hekiminin istifa dilekçesi hazırladığını belirterek,  yönetmeliğin kitlesel istifalara yol açacağını söyledi. Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nı yarın (27 Ağustos) ikinci kez iş bırakacak aile hekimlerinin çığlığına kulak vermeye çağırdı. Akkuş İlgezdi “Yakında Aile Sağlığı Merkezleri’nde çalışacak hekim bulamayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, pandemi kahramanı aile hekimlerinin yeni yönetmelikle uğradıkları hak gasplarında hiçbir düzeltme olmadığını belirterek, “Aile Hekimleri özveri ile çalışmaya devam ederken sürekli yeni iş yükleri ekleniyor, buna karşılık kesintileri artırılıyor. Aile Hekimleri seslerini duyurmak için 27 Ağustos 2021 Cuma günü (yarın) ikinci kez iş bırakıyor. Bu çığlığı artık duyun” açıklamasında bulundu.  

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Aile Hekimlerinin yeni yönetmelik ile çalışma şartlarının daha da kötüleştiğini hatırlatarak, “Aile Hekimlerinin sorunları her geçen gün artarken, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni Aile Hekimleri yönetmeliği ile hekimlerin tek bir sorunu giderilmezken, aksine bu yönetmelik hükümleri yeni hak gasplarına neden oluyor. Bu yönetmeliğin düzeltilmesi için  27 Ağustos 2021 Cuma günü (yarın) ikinci kez iş bırakma eylemi yapacak olan Aile Hekimlerine tüm yurttaşlarımızı destek olmaya çağrıyorum” diye konuştu. 

Yeni yönetmelik pandemiden beter

CHP’li Akkuş İlgezdi, pandemi döneminde hiçbir ek iyileştirme yapılmayan aile hekimlerinden 559’unun istifa ettiğini açıklayarak, “Ancak yönetmelik sonrasında Aile hekimleri dernekleri 2 günde 850 istifa dilekçesi aldılar. Yeni yönetmeliğin yarattığı gerçeği bu rakam gözler önüne seriyor” dedi.  

“Aile hekimlerinin talepleri yok sayıldığı için yine iş bırakıyorlar. Bakanlık bu çığlığı duymazsa kitlesel istifalar gelecek ve birinci basamak sağlık hizmeti çökecek. 2 günde Aile Hekimleri Dernekleri 850’den çok istifa dilekçesi topladı. Bu yönetmelik böyle devam ederse Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışacak Aile Hekimi kalmayacak” diyen Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, bir kez daha yönetmeliğin değiştirilmesi için çağrıda bulundu."

Hibya Haber Ajansı