Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, AKM’de çalışanların otopark sorununun devam ettiğini vurguladı.

İlgezdi,  “Günlük 65 lira olan otopark için sanatçılara ve çalışanlara yeterince yer ayırmayan yönetim, sanatçıları mağdur etmeye devam ediyor” dedi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, aralık ayında konuyu gündeme getirdikten sonra otoparkta çalışanlara yer ayrıldığını hatırlatarak, “Aralık başına kadar sanatçılara ve çalışanlara hiç yer ayrılmamıştı. Konuyu Meclis’e taşıdıktan sonra AKM yönetimi sınırlı sayıda bir yer ayırdı ancak hala yeterli değil. Sanatçısının otopark sorununu çözmekten aciz bir yönetim var” diye konuştu.

Çözüm basit

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi konuyu gündeme getirdikten sonra AKM’deki kurumlara ayrı ayrı tanımlanan otopark hakkı yine ihtiyaca yanıt veremiyor. “Toplam 75 araçlık kontenjan kurumlara ayrı ayrı tanımlandığı için birçok sanatçı otoparkı yine parayla kullanabiliyor. Oysa çözmek isteyene, çözüm basit. Araç kontenjanını 100’e çıkartıp tüm sanatçı ve çalışanların plakalarını tanımladıkları anda sorun ortadan kalkıyor. Çünkü aynı anda opera, tiyatro veya korolar otoparkı kullanmıyor. Kimin provası ya da temsili varsa o ekip geliyor” diyen Akkuş İlgezdi, AKM yönetiminin aylardır bir otopark sorunun çözmekten aciz olduğunu ortaya koydu.  

Otoparkın sanatçılar için lüks değil zorunluluk olduğunu vurgulayan CHP’li Akkuş İlgezdi, “Bir sanatçı üzerine zimmetli enstrümanı taşımak için, dans provasından çıkan bir sanatçı hasta olmamak için AKM’nin otoparkını kullanmak zorunda. Bu insanlar müşterileri değil sanatçı. AKM yönetiminin kendi sanatçısına, çalışanına yaptığı muamele kabul edilemez” dedi.

Ankara CSO Otoparkında da sorun devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bir diğer kurum olan yeni yapılan Ankara’daki CSO binasının otoparkında da aynı sorun devam ediyor.

3 katlı otoparkta 180 araçlık en dip köşenin sanatçılara ayrıldığını hatırlatan Akkuş İlgezdi, “CSO binasında hali hazırda Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu, Devlet Çok Sesli Korosu, Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu’na bağlı görevli ve sanatçıların çalışıyor. Siz bu birimlerdeki sanatçıları otoparkın -3 katına layık görüyorsunuz. 180’den fazla personel gelirse de para talep ediyorsunuz. 181’inci personel cezalandırılarak günlük 30 lira para vermek zorunda kalıyor” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı