İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarıyla gündemi alt üst eden Sedat Peker, İngiliz medyasının da ilgisini çekti.
İngiltere merkezli The Guardian, bugün Sedat Peker'in videolarıyla ilgili kapsamlı bir rapor yayınladı. "Mafya babasıyla ilgili YouTube iddiaları Türk hükümetini rahatsız ediyor" başlıklı yazıda hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtiliyor. Gazetenin Türkiye muhabiri Bethan McKernan, "Peker'in zamanlaması, partisinin ekonomik krizi ve salgını yönetememesi nedeniyle eleştirilen Erdoğan için yıkıcı oldu’’ dedi.

PEKER 3 HAFTADIR GÜNDEM OLDU

Peker'in hükümetin önde gelen isimlerini cinayet, tecavüz, yolsuzluk ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlamalarla suçladığını belirten haber, "Türk televizyon programları ve dizileri, Ramazan ayında İslam dünyasında çok popüler oldu, karanlık bir suç dünyası ve karanlık bir dünya vardı. Ama bu yıl bir sürpriz oldu. Şovu gerçek hayatta bir mafya olan Sedat Peker, son 3 haftadır YouTube'a yüklediği videolarla Türk hükümetinin önde gelen isimlerini birçok suçlamayla suçladı.

Peker'in videolarının çeşitli çevrimiçi platformlarda 30 milyondan fazla izlendiğini belirten gazete "Bir otel odasında masada oturan Peker, boynunda bir kolye ve bir kitap, halk tarafından seçilmiş vekiller hakkında iddialarda bulunuyor. Peker'in AKP ile ilgili video dizisi Pazartesi gününe kadar dünyada en çok izlenen dizi oldu. 20 yıldır AKP'nin kirli çamaşırlarını yayınlayan Peker, ülke gençlerine de siyasete meydan okuma çağrısında bulundu’’ sözlerine yer verdi.

"PEKER'İN HEDEFİ SOYLU AMA SON HEDEF ERDOĞAN"

Peker'in asıl hedefinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu yazan Guardian muhabiri Bethan McKernan, "Peker Recep Tayyip Erdoğan'a dokunmuyor ama Erdoğan'ın yakın çevresine yaptığı saldırılar onun nihai hedef olduğunu açıkça gösteriyor. Videolar sadece dolaylı olarak çekilmiştir. Erdoğan'dan Eleştiri Erdoğan Geçen hafta partisinin Türkiye'de çetelere ve mafyaya karşı savaşarak barışı getirdiğini söyledi.