İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Kovid-19 aşısı olan vatandaşların seyahat kısıtlamalarını kaldırmak ve Avrupa'daki plajlarda yazı geçirmelerinin önünü açmak için çalıştıklarını ancak henüz netlik kazanmadığını söyledi.
İngiliz vatandaşları, karantina ve test gereklilikleri nedeniyle Avrupa Birliği ülkeleri de dahil olmak üzere birçok ülkeye seyahat edemiyor.
Avrupa'da Alman turistlerden sonra en çok harcama yapan ikinci turist olan İngilizlerin seyahat etmemeleri Güney Avrupa ülkelerinin ekonomilerine zarar verirken, İngiliz turizm sektörü de kısıtlamalar nedeniyle ciddi gelir kaybı yaşıyor.
Hancock yaptığı açıklamada, insanların aileleriyle birlikte tatil yapmasına izin vermek istediğini ancak bunun ancak güvenli olması halinde mümkün olacağını söyledi.
Hancock, “Aşı programının amacı kısıtlamaları kaldırmak ve insanların kısıtlamalardan ziyade aşı nedeniyle güvende olmasını sağlamak. O yüzden insanlara iki doz aşı yapmak ve karantina yerine test uygulamasına devam edeceğimiz bir plan üzerinde çalışıyoruz” dedi.