İngiltere Başbakanı Boris Johnson 10 Numaralı basın toplantısında, yol haritasındaki kısıtlamalardan dördüncü adımın planlandığı gibi önümüzdeki Pazartesi günü devam edeceğini doğrulamaya hazırlanıyor .

Tüm yasal Covid düzenlemelerinin sonunu işaret edecek, ancak hükümet mesajlarının insanların bazı özgürlüklerden tekrar yararlanma yeteneğini engelleyeceğine dair endişeler ortaya çıktı.

Başbakanın yol haritasındaki son aşamaya geçmesine izin verecek dört testin karşılandığını söylemesi bekleniyor, ancak Pazar gecesi bir uyarı notu yayınladı.

Karantinadan çıktığımız yol haritamızın son kilometre taşına heyecan verici bir şekilde yakınız, ancak özgürlüklerimizi geri getirme planı bir uyarı ile gelmelidir” dedi.

Aşının piyasaya sürülmesi, Covid vakaları ile hastaneye yatışlar veya ölümler arasındaki bağlantıyı “zayıflamış” olsa da, “ küresel pandemi henüz bitmedi ” dedi.

"Kilidi açtıkça vakaların artacağını" kabul eden Johnson, "Dikkat kesinlikle hayati önem taşıyor ve ilerlememizi geri almamak ve NHS'mizi korumaya devam etmemizi sağlamak için hepimiz sorumluluk almalıyız" dedi.



Onun ihtiyatlı tonu, bakanların haftalar içinde günde 100.000'e ulaşabileceğini söylediği artan koronavirüs vakalarına ilişkin korkuları ve Whitehall'da bu ay tüm yasal düzenlemeleri kaldırma kararıyla ilgili artan endişeleri yansıtıyordu.

Aşı bakanı Nadhim Zahawi Pazar günü yaptığı açıklamada, hükümetin "diktatı" olmamasına rağmen, halkın 19 Temmuz'dan sonra kalabalık ve kapalı yerlerde maske takmaya devam etmesinin "bekleneceğini" söyledi .

“Maske takma gibi konularda yönergeler çok net olacak. İnsanların kapalı mekanlarda, kalabalık yerlerde, toplu taşıma araçlarında maske takması beklentisi var” dedi. Bunun “hem kişisel hem de kurumsal bir sorumluluk” olacağını ekledi.

Muhafazakar milletvekilleri, onun söyleminin Hükümetin yüzlerini örtme konusundaki çizgisinde kayda değer bir sertleşmeyi temsil ettiğini söyledi. Geçen hafta Bay Johnson , "kişisel seçim" meselesi haline geleceklerinde ısrar etti ve yalnızca insanların onları kalabalık, kapalı yerlerde giymeyi "seçebileceklerini" öne sürdü.

 

Londra Postası