“ÖNE ÇIKANLAR”

“Avrupa borsaları ve ABD vadelileri ÜFE öncesi sakin seyretti”

Avrupa endekslerinde gün içinde satış eğilimi görülmesinin ardından toparlanma çabası dikkat çekti. Öğleden önceki satış eğilimiyle birleşince günlük bazda karışık bir görünüm ortaya çıktı. ABD vadelilerinde ise sınırlı da olsa pozitif seyir görüldü. Dolar endeksi düşüş eğilimini sürdürürken, TL Dolar karşısında 2,5% üzerinde değer kaybı yaşadı ve kur 13,57 üzerine tırmandı.

“ABD verileri takip edilecek”

ABD’de bugün ÜFE verisi ve işsizlik haklarından yararlanma başvurusu rakamları takip edilecek. ÜFE’nin Aralık ayında yıllık bazda 9,8% düzeyinde oluştuğu tahmin ediliyor. İşsizlik hakları için başvuruların ise önceki hafta 200 bin civarında oluştuğu öngörülüyor. Tedarik sıkıntısı nedeniyle üretici fiyatları da pandemi boyunca yükseliş eğilimini sürdürmüştü.

“Brainard konuşması takip edilecek”

Brainard, Fed Başkan Yardımcısı adayı gösterilmesinin ardından Senato Bankacılık Komitesi’nde konuşacak. Son dönemde bu yıl için üçten faiz artırımını destekleyen üyelerin ifadeleri takip edildi. Son enflasyon verisi sonrası Brainard’ın ifadeleri ve gelebilecek sorular takip edilecek.

“Johnson’a istifa baskısı”

İngiltere Başbakanı Johnson 2020’de kısıtlamalar sırasında Başbakanlık Konutu’nda bir partiye katıldığını belirtti. Özür dilemesine rağmen Johnson’a istifa etmesi yönünde çağrılar çoğalmaya başladı. Sterlin, Dolar endeksindeki kayıplarla birlikte yükseliş eğilimini bugün de sürdürdü.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı