Futbol Federasyonu, Three Lions'ın EURO 2020'de İtalya'ya kaybetmesinin ardından bir dizi İngiltere oyuncusunun sosyal medyada ırkçı tacize maruz kalmasının "dehşete düştüğünü" söyledi.

Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka, Pazar gecesi İngiltere penaltılarla yere düştüğü için başarısız oldu.


Üçlünün sosyal medya sayfaları hızla ırkçı yorumlarla dolup taştı ve FA'nın “iğrenç davranışı” kınayan bir bildiri yayınlamasına yol açtı.

Bir sözcü şunları söyledi: "FA her türlü ayrımcılığı şiddetle kınıyor ve İngiltere'deki bazı oyuncularımızı sosyal medyada hedef alan çevrimiçi ırkçılıktan dehşete düşüyor.

"Böyle iğrenç davranışların arkasındaki herhangi birinin takımı takip etmesinin hoş karşılanmadığını daha net söyleyemeyiz. Etkilenen oyuncuları desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve sorumlu herkes için mümkün olan en ağır cezaları vermeye çağıracağız.

"Ayrımcılığı oyundan çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz, ancak hükümetten hızlı hareket etmesini ve bu kötüye kullanımın gerçek hayatta sonuçları olması için uygun mevzuatı getirmesini istiyoruz.


“Sosyal medya şirketlerinin, istismarcıları platformlarından yasaklamak için adım atması ve hesap verebilirlik ve eylemde bulunması, kovuşturmaya yol açabilecek kanıtlar toplaması ve platformlarını bu tür tiksindirici suistimallerden arındırmayı desteklemesi gerekiyor.”

Metropolitan Polisi de "kabul edilemez" tacizi kınayarak, "saldırgan ve ırkçı" sosyal medya paylaşımlarını soruşturacağını da sözlerine ekledi.

Güç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "#Euro2020 finalinin ardından futbolculara yönelik bir dizi saldırgan ve ırkçı sosyal medya yorumunun farkındayız.

"Bu suistimal kesinlikle kabul edilemez, hoş görülmeyecek ve soruşturulacaktır."

İngiltere erkek ve kadın milli takımlarının resmi Twitter hesabı, mağdur olan oyunculara destek verdi.

Londra Postası