İngiltere Başbakanı Boris Johnson gazetecilere verdiği demeçte, "Uluslararası suları kullanmanın tamamen uygun olduğunu düşünüyorum. Mesele şu ki, Rusya'nın Kırım'ı ilhakını tanımıyoruz" dedi.
Olayın Ukrayna sularında gerçekleştiğine dikkati çeken Johnson, "A noktasından B noktasına gitmek için bu yeri (Ukrayna sularını) kullanmak tamamen doğruydu" dedi. Dedim.
İngiltere Başbakanı, Rusya ile ilişkilerin tarihin en kötüsü olduğu yönündeki görüşlere katılmadığını vurgulayarak, işlerin çok daha kötü olduğu zamanları hatırladığını söyledi.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, İngiliz savaş gemisi "Defender"ın Kırım'ın güneybatısında bulunan Felenk'te sınırı ihlal ettiği iddia edildi.
Açıklamada, "Sınırları koruyan Rus gemisi, 12.06 ve 12.08'de İngiliz gemisine uyarı ateşi açtı. 9 dakika sonra Su-24M, Defender'ın güzergahı için bombalama uyarısı yaptı."
Moskova'daki İngiliz Büyükelçiliği'ndeki askeri ataşe olayla ilgili olarak Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldı.
İngiliz Savunma Bakanlığı, Rus uçağının Karadeniz'de sınırı ihlal ettiği gerekçesiyle İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtığı iddialarını da yalanladı.
İngiliz gemisini ihlal ettiği iddia edilen Felenk, Kırım karasularında bulunuyor.
Rusya, 2014 yılında Kırım'ı yasadışı bir şekilde ilhak etmişti.
Uluslararası hukuk kurallarına göre Kırım, Ukrayna'ya ait kabul ediliyor.