Kripto para piyasası, özellikle son aylarda hızla büyüyor. Kısa sürede yüksek miktarda kazanç da kripto paralara olan ilgiyi artırmaktadır. Bankalar kripto paralara karşı önlem alırken buna bir yenisi daha eklendi.
Kripto para piyasalarında aşağı yönlü dalga devam ederken yeni gelişmeler de ortaya çıkmaya başladı.
İngiliz TSB, küresel kripto para borsalarının yanı sıra Türkiye'de Thodex ve VeBitcoin gibi dolandırıcı olduğu tespit edilen kripto para borsalarında şüpheli işlemler tespit etti.
The Times'ın haberine göre İngiltere'deki TSB, 5 milyon müşterinin kripto para borsalarına para göndermesini yasaklamaya hazırlanıyor.
Dev banka TSB'nin yaptığı araştırma sonucunda 14 Mart-15 Nisan tarihleri arasında 849 müşteri sahte cüzdan üzerinden dolandırıldı. İşlemlerin çoğunun Cayman Adaları'na kayıtlı Binance üzerinde gerçekleştirildiği belirlendi.
Zayıf güvenlik kontrolleri nedeniyle Binance araştırmaları da sıkılaştırıldı. TSB, Binance ile iletişime geçmeye çalışsa da başarısız oldu. Kripto para borsası Kraken'e para gönderilmesinin de yasaklanacağı açıklandı.
Hızlıca zengin olma planlarının reklamları nedeniyle Birleşik Krallık'ta dolandırıcıların sayısında artış oldu. Geçen yıl bankacılık sistemi üzerinden 135,1 milyon lira dolandırılan İngilizler, dolandırıcılardan kurtulamıyor.

BİNANCE SUÇLAMALARI REDDİ
TSB'nin iletişim kuramadığı Binance tarafında ise sözcü bir açıklama yaptı. Binance Sözcüsü: “Binance, kullanıcılarını dolandırıcılıktan koruma konusunda çok ciddi. Bu iddialardan haberdar olduğumuzda harekete geçer ve kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışırız. Bu konuda mükemmel bir geçmişe sahibiz” dedi.