İngiliz Sunday Express'te yer alan habere göre, İngiltere, Cenevre'de BM öncülüğünde gerçekleştirilecek olan görüşmelerde Kıbrıs Adası'nı neredeyse 60 yıldır ikiye bölen siyasi krize barışçıl çözüm bululunabileceği ve bunun da 'tarihi bir fırsat' sunabileceği belirtildi. 

Gazeteye konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da İngiliz hükümetini, BM'ye de sunacağı iki devletli çözümü desteklemeye çağırdığı bildirildi. 

Tatar'ın Brexit'le Avrupa Birliği'nden (AB) kurtulan İngiltere'nin tarafsız garantörlük rolünü yerine getirebileceğine inandığı beliritlirken Kıbrıslı Rum tarafı ile Kıbrıslı Türklere eşit şekilde davranılmasının bu sayede sağlanabileceği belirtildi. 

İktidar kaynaklarına dayandırılan haberde, İngiltere kabinesinin 1983 yılında kurulan KKTC'yi resmen bağımsız bir ülke olarak tanımayı değerlendirdikleri vurgulandı. 

Sorunun çözümü için İngiltere'de yaşayan 300 bin Kıbrıslı Türk'e yardım edeceği de belirtilirken iki ülke arasında doğrudan uçuşların başlamasının da düşünüldüğü söylendi.