Petrol istasyonlarına giden İngiltereliler, petrol yokluğu ile karşılaştı. İngiltere’deki kaynaklarımızdan iletilen bilgiye göre İngiltere’nin Brexit kararı ile Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılmasıyla birlikte
Avrupa Birliği ülkesi vatandaşı tanker şoförlerinin statüsünün düşmesi nedeniyle İngiltere’de eleman açığı ortaya çıktı.

AB vatandaşı şoförler ülekelerine geri döndü

İngiltere’de petrol merkezlerindeki petrolü istasyonlara dağıtan Avrupa Birliği (AB) vatandaşı tanker şoförleri, statülerinin düşürülmesi, yeni evraklar istenmesi ve maaşlarının indirilmesi nedeniyle ülkelerine döndüler.

İngiltere’de tanker şoförleri yetersiz olduğu için istasyonlara petrol dağıtılamıyor. Böyle olunca petrol fiyatları da arttı. Sadece petrol fiyatları değil aynı zamanda gıdalara erişim de zorlaştığı için gıda fiyatları da arttı. Gıdaları marketlere ve toptancılara nakleden şoförlerin olmayışı, ülkede büyük bir çıkmaza neden oldu.


TÜRKİYE, AVRUPA BİRLİĞİ'NE GİRMEMELİ
İngiltere’nin Brexit kararının ardından Avrupa Birliği’nden çıkması, ülkede hemen her alanda sıkıntıların baş göstermesine neden oldu. İngiltere’deki kaynağımızın vermiş olduğu bilgiye göre Türkiye’nin olası bir Avrupa Birliği statüsü kazanması getirilerinden çok götürülerinin fazla olacağı bir sürecin yaşanmasına neden olacak. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesiyle Türk Lirası’nın düşmesinin yanı sıra ülkede vasıflı insan sıkıntısı da yaşanacağı için birlik üyesi başka ülkelerden eleman ihtiyacının karşılanması sağlanacak. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmemesi gerektiğini belirten kaynağımız, getirilerinden çok götürülerinin fazla olduğu bir birliğin Türkiye'ye yarardan çok zarar getireceğini vurguladı.

İNGİLTERE 10 YILDA ANCAK KENDİNE GELİR

İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliğinden çıkmasıyla ortaya çıkan boşluğun 10 süreceği tahmin ediliyor. Fransa’nın İngiltere’de balıkçılık yapması ve İngiltere’nin olması gereken adaları işgal etmesi nedeniyle balıkçılık mesleği de yok oldu. İngiltere, balığını Fransa’dan satın alıyor. İngiltere’de tarım sektörünün de yok olduğunu belirten kaynağımız, kimi ürünleri İspanya’dan temin ettiklerini söyledi. Koronavirüs süreciyle birlikte İngiltere’de sağlık sektörü sınıfta kaldı. 

İNGİLTERE'NİN MUHALEFETİ DE AKILLI

İngiltere'nin içine düştüğü dar boğaz nedeniyle hemen her sektörde büyük sıkıntığı yaşandığı halde muhalefet partileri bu sıkıntıları dile getirmiyor. Çünkü ülkeye gelecek yatırım ve para akışının zarar görmemesi ve dünyadaki itibarının zedelenmemesi için iktidar partisi ve kraliyet kadar muhalefet partileri de özen gösteriyor. Türkiye'deki muhalefet partileri gibi ülkenin kayıplarına mâl olabilecek siyasetten uzak duruluyor.
 

Sivil Düşünce Haber Portalı