Gece saatlerinde İran Devrim muhafızları tarafından Irak Kürdistan Bölgesine fırlatılan füzeler, Kürt iş insanı Kürt Pêşrew Dizayi’nin evine esabet etti. Saldırıda Dizayî'nin bir yaşını doldurmamış kızı olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti.

İran'ın fırlattığı füzelerin hedefinin Erbil'deki ABD üsleri olduğu iddia edildi ancak ABD'li yetkililerden yapılan açıklamada üslerin hasar almadığı ve bir kayıplarının olmadığı yönünde idi. 

İran Devrim Muhafızları'na göre 14 füzeden oluşan balistik füze saldırısı şu 3 hedefe yönelikti:

1. Suriye'deki IŞİD toplantıları ve komuta noktaları.

2. Irak Kürdistanı Erbil'deki ABD Konsolosluğu.

3. Mossad'ın genel merkezi / güvenlik evi, Irak Kürdistanı'nda Erbil yakınlarındaki bir İsrail merkezi. Başka bir görüşe göre ise “İran, Mossad'ın Kürdistan'daki balistik füze karargâhına saldırdı” deniyor.

İran’ın Kerman'daki intihar saldırılarına (IŞİD tarafından) tepki olarak Erbil’e yönelik saldırı gerçekleştirdiği iddiaları da gündemde. İran, saldırısında en az 5 Amerikalı öldürüldüğünü iddia ederken başka bir kaynak İran saldırısında 4 ölü ve 5 yaralı olduğunu söylüyor. İran, ABD üslerinin patlatıldığını söylerken, ABD’li yetkililer ise bu iddiaları yalanlıyor.

 

Haber: Sivil Düşünce