Suriye'deki hapishanelerde tutuklu bulunan IŞİD unsurları, nedeni bilinmeyen bir şekilde hapisten kaçarak kurtulmuştu. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre; ABD, hapisten kaçmalarını sağladığı IŞİD tutsaklarının bölge ülkelerinden Irak ve Suriye'deki terörist gruplarını canlandırmak üzere askeri üslerinde tutuyor. 

ABD, IŞDİ'i Irak ve Suriye'de işleyeceği yeni cinayetler için kullanıyor. Böylece farklı terör unsurlarını canlandırmak üzere harekete geçecekleri güne kadar bekletiyor.

Amerika her ne kadar olayla ilgili somut ve elle tutulur bir açıklama yapmamış olsa da, Suriye Demokratik Güçleri hapishanesi olarak bilinen bir hapishaneden diğerine IŞİD tutusaklarının nakledildiği video kayıtları bulunuyor. 

Amerika kaynakları konuya ilişkin sessiz kalmayı tercih etse de, Suriye'deki kimi hapishanelerin kontrolünü Amerikan güçleri elinde tutuyor ve vesayet savaşı yürüttüğü coğrafyamızda ihtiyaç duyduğu anda IŞİD unsurlarını hapishanelerden gayrı meşru yollarla dışarı çıkararak helikopterlerle askeri üslerine götürüyor. 

ABD konuyla ilgili açıklama yapmasa da şunu çok iyi biliyoruz ki, yaşadığımız coğrafyada ABD'den habersiz havada kuş dahi uçamıyor.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com