Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin Perşembe günü askerler tarafından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğun cenazesi sırasında çıkan çatışmalarda bir Filistinliyi vurarak öldürdüğünü söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, "20 yaşındaki Shavkat Khalid Awad, Beit Ummar'da kafasına ve karnına aldığı kurşunla hayatını kaybetti" dedi.
İsrail askerleri, bir gün önce işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Filistinli bir çocuk olan 12 yaşındaki Muhammed el-Alami'nin cenazesine katılan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, kauçuk kaplı mermiler ve sersemletici bombalar attı.

Filistinli yetkililer, Alami'nin Batı Şeria'nın Hebron'un kuzeybatısındaki işgal altındaki Beyt Ummar kasabasında babasıyla birlikte bir arabada seyahat ederken İsrail askerleri tarafından vurulduktan sonra öldüğünü söyledi.
Perşembe günü, çocuğun cenazesi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın partisi Fetih'in bayrağına sarılı olarak gömüldüğü Beit Ummar sokaklarında bir geçit töreni izledi.

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail askerlerinin 20 yaşındaki Filistinli bir adamı vurarak öldürdüğünü söyledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, Beit Ummar'daki çatışmalar sırasında Shaukat Awad olarak tanımlanan adamın başından ve karnından vurulduğunu söyledi.

AFP muhabiri, yüzlerce Filistinlinin İsrail askerlerine taş attığını ve ardından göz yaşartıcı gazla karşılık verdiğini söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan videolar, Filistinliler ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalardan sonra kasabanın sokaklarının enkaz ve taşlarla dolduğunu gösterdi.

(Dış Basın)