El Cezire'nin haberine göre, Filistinli yetkililer, işgal altındaki Batı Şeria'da ikinci İsrail ordusu tarafından bir Filistinli genç vurularak öldürüldüğünü ikinci ölümün ise şiddetin muazzam artması sırasında birkaç saat içinde gerçekleştiği belirtildi.

Filistin sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 16 yaşındaki Rashid Abu Arreh'in Nablus'un kuzeyindeki Tubas'ta öldürüldüğünü duyurdu. İsrail ordusu tarafından bir yorum yapılmadı.

Görgü tanıkları ve Arap basınına göre, İsraillilerin "bu sabah erken saatlerde Tubas'a baskın düzenlediğini ve yerel halkla çatıştığını ve Ebu Arreh'in vurularak öldürüldüğünü" bildirdi.

Sağlık görevlileri Ebu Arreh'in boynundan ve göğsünden iki kez vurulduğunu ve hemen öldüğünü söyledi. Çarşamba günü erken saatlerde, tıbbi kaynaklar da İsrail ordusuna karşı protestolar sırasında 26 El Fawwar mülteci kampında vurularak öldürüldüklerini duyurdu.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, olayın askerlerin "şiddetli bir ayaklanma" sırasında askerleri engellemek için çatıda duran isyancılardan birini fark etmelerinin ardından meydana geldiğini söyledi.

Cumartesi gününden bu yana İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, Gazze'de 11 çocuğun öldüğü bildirildi.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı