İsrail güçleri, Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki olayları duyuran Filistinli aktivisti gözaltına aldı.
Görgü tanıklarına göre, İsrail güçleri Muna'nın ailesiyle birlikte yaşadığı Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi.

FİLİSTİNLİ KADINLAR İSRAİL İŞGALİNE KARŞI DİRENİŞİ ENGELLEDİ
İsrail güçleri tarafından gözaltına alınan Muna'nın bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtildi.
Muna'nın babası Nabil el-Kurd yaptığı basın açıklamasında İsrail polisinin kızını gözaltına aldığını ve şu anda oğlu Muhammed'i aradığını söyledi.
İsrail makamları Muna'nın gözaltına alınma nedenini açıklamadı.

SEH CERRAH MAHALLEDEKİ YASALARI DUYURDU
Sosyal medyada 1.2 milyon takipçisi olan Muna, Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki hukuksuzluğu ve İsrail polisinin aşırı güç kullanımını Filistin başta olmak üzere tüm dünyaya duyurmaya çalışıyordu.
Aralarında Muna ve kardeşi Muhammed'in de bulunduğu Filistinli aktivistler, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşananları duyurmak için #SaveSheikhJarrah hashtag'i ile Twitter'da bir kampanya başlattı ve bu hashtag kısa sürede dünya gündemine girdi. İsrail polisinin Muna ve kardeşi Muhammed'i gözaltına alarak Şeyh Cerrah Mahallesi'ni susturmayı amaçladığı belirtildi.

İSRAİL MAHKEMELERİ FİLİSTİN AİLESİNİN İTİRAZLARINI REDDETTİ
Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yıllardır yerinden edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 27 Filistinli ailenin korku ve endişeleri, İsrail makamlarının baskısıyla yeni bir boyut kazandı.
2019 yılında Kudüs Sulh Ceza Mahkemesi, Yahudi yerleşimcilerin talebi üzerine Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan 12 Filistinli ailenin yerleşimciler lehine evlerini boşaltmasına karar vermişti. Karara göre bu ailelerden 4'ü Ocak 2021'de evlerini boşaltmak zorunda kaldı.
Ailelerin itirazı üzerine karara itiraz edilerek mahkeme sürecinin başlatılmasına karar verildi ancak İsrail Merkez Mahkemesi Şubat ayı ortasında bu 4 ailenin itirazını reddetti.
Bu yılın başlarında, İsrail Merkez Mahkemesi 7 aileye evlerini Yahudi yerleşimcilere bırakılmak üzere boşaltmalarını emretti.
Son olarak 4 Mart'ta mahkeme, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinli ailelerin karara yönelik itirazlarını reddetti. 2 Mayıs'ta Yüksek Mahkeme, Şeyh Cerrah'taki 4 aileye Yahudi yerleşimcilerle "anlaşma" için 6 Mayıs'a kadar süre verdi.
İsrail Yüksek Mahkemesi'nde 9 Mayıs'ta görülen duruşmada nihai karar Haziran ayına ertelendi.