İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Aviv Kochavi, yaklaşık iki aylık bir gecikmenin ardından, hükümetin son savaşta kaybedilen silah ve mühimmat için tazminat talebini görüşmek üzere Cumartesi günü Washington'a gideceğini duyurdu. Kochavi, kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle geçen Nisan'da ertelediği ziyaretinde ordunun savaştan çıkardığı dersleri ve stratejik konuları tartışmayı planlıyor.

Tel Aviv'deki siyasi kaynaklar, Kochavi'nin, ABD merkezli Associated Press News (AP) de dahil olmak üzere Gazze'deki medya kuruluşlarına ev sahipliği yapan Al-Jala kulesinin bombalanmasıyla bağlantılı vahşet nedeniyle eleştiri, gösteri ve öfkeyle karşı karşıya kalabileceğinden korkuyordu. Gazze Şeridi. Savaş operasyonlarını gösterir.

Kochavi, yıkımı meşrulaştırmaya çalışan açıklamalarında, "Kulenin yıkılması haklıydı... Bu binanın hedef alınmasının neden olduğu uluslararası güçlü kınamalara ve İsrail'in küresel imajına verdiği zarara rağmen, ben Fikrim yok. Pişman olurdu." İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze'deki ajans gazetecilerinin kulenin zemin katında bulunan kafeteryada Hamas elektronik uzmanlarıyla bilinçli veya bilinçsiz olarak sabah kahvesi içtiklerini ima etti.

Kochavi'nin açıklamalarını reddeden AP, "Binada kafeterya yoktu. Bu tür asılsız iddialar AP gazetecilerinin güvenliğini riske atıyor" dedi. Bu olay, Kochavi'nin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tedavisini ve gündeme getireceği önemli konuları etkileyecektir.

İsrail Genelkurmay Başkanı'nın, İsrail istihbarat teşkilatı başkanı Mossad ve İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Yossi Cohen ile birlikte iki ülke ilişkileri tarihinde ABD'yi ziyaret edecek en yüksek güvenlik heyetine başkanlık edeceği biliniyor. Meir Ben Shabat, Askeri İstihbarat Başkanı ve bir grup genelkurmay.

İsrail heyeti, daha önce iptal edilen ziyaret sırasında Kochavi'siz ABD'ye gitti.

Bununla birlikte, P5+1 ülkelerinin katılımıyla nükleer anlaşmayı canlandırmak için ABD ile müzakerelerde kaydedilen ilerlemeyle ilgili endişeleri ifade etmek de dahil olmak üzere İsrail'in orada dile getirmeyi planladığı kilit konular kaldı ve Viyana'dan, özellikle raporlarla ilgili endişelerini dile getirdi.