Bakan Hedmi, Ürdün'ün Filistin Büyükelçisi Muhammed Abu Vendi'yi Ramallah'taki ofisinde ağırladı.
Resepsiyonda açıklama yapan Hedmi, Filistinli ailelerin Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evlerinden zorla tahliye tehdidinin devam ettiğini, Batn al-Heva Bölgesi'nde 86 ailenin tahliye riski altında olduğunu ve Bustan'da 100 evin tehlikede olduğunu söyledi. Doğu Kudüs'ün Silvan ilçesinde bir mahalle yıkılıyor. Tehdit edildiğini söyledi.
Tehlikeli tırmanışlar, tahliye planları, tutuklamalar ve Filistinlilerin evlerini yıkmak için kente yeni gerçekler empoze etmeye yönelik girişimlerin olduğuna işaret eden Hedmi, İsrail'in yılbaşından bu yana Kudüs'te 62 bina yıktığını söyledi.
Hedmi, Mescid-i Aksa'da İsrail baskınları, muhafızların ve orada namaz kılanların tahliyesi için verilen emirler, kazıların devam etmesi ve restorasyon çalışmalarının engellenmesi gibi ihlallerin tırmanmasının tehlikeli olduğunu ifade etti.
Büyükelçi Abu Vendi, ülkesinin kutsal şehrin kimliğini, Hristiyan ve Müslüman kutsallığını savunmaya devam ettiğini ve şehrin karakterini ve kimliğini değiştirmeye yönelik tüm İsrail uygulamalarını reddettiğini söyledi.
İsrail hükümeti uzun zamandır çok sayıda Filistinli aileyi Şeyh Cerrah ve Batn al-Hawa mahallelerindeki evlerinden zorla tahliye etmeyi ve Yahudi yerleşimcileri yeniden yerleştirmeyi planlıyor.