AP'nin haberine göre, İsrail ordusu, savaş uçaklarının ülkeye sınırdan yangın çıkarıcı balonlara tepki olarak geceleyin Gazze'de bir silah üretim tesisini vurduğunu söyledi.
Ordunun, Hamas'ın silah araştırmak ve geliştirmek için kullandığı bir tesisi hedef aldığını söylediği saldırıda herhangi bir can kaybı konusunda bilgi verilmedi.
İsrail, Mayıs ayında bölgenin militan Hamas yöneticileriyle girdiği 11 günlük savaşın sona ermesinden bu yana Gazze'ye üçüncü kez hava saldırısı düzenledi. Her biri, Hamas tarafından harekete geçirilen aktivistlerin, yakınlardaki İsrail çiftçi topluluklarında yangınlara neden olan yangın çıkaran balonlar fırlatmasından sonra geldi.
Hamas, İsrail'e ve uluslararası arabuluculara, 2007'de rakip Filistin güçlerinden iktidarı ele geçiren Gazze'ye uygulanan felç edici bir ablukayı hafifletmeleri için bu tür taktikleri kullanıyor. İsrail, küçük saldırılara bile yanıt verme sözü verdi.
Mısırlı ve uluslararası arabulucular, en son savaşı sona erdiren gayrı resmi ateşkesi desteklemeye çalışıyorlar. Son günlerde İsrail, Katar tarafından finanse edilen yakıta izin vermek, Gazze'nin balıkçılık bölgesini genişletmek ve sınır ötesi ticaretin artmasına izin vermek için kısıtlamaları hafifletti.
İsrail, bu tür adımların Hamas'ın sınır boyunca sükuneti korumasına bağlı olduğunu söylüyor.