İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, rakipleri Yair Lapid ve Naftali Bennett'in koalisyon hükümeti kurma konusunda ilerleme kaydettiği haberlerinin ardından yeni bir adım attı.
Sandalyesini sallayan Netanyahu, Yeni Umut Partisi lideri Saar ve Lapid-Bennett koalisyonunda yer alması beklenen Yamina liderine dönüşümlü olarak başbakan olmalarını teklif etti.
Yerel basında çıkan haberlere göre, Netanyahu'nun teklifinde, kurulacak koalisyon hükümetinin ilk yılı ve üç ayı için başbakanlık koltuğunu Saar'ın alması öngörülmüştü.
Ardından Netanyahu'nun 2 yıllığına başbakanlığı devralması ve koalisyonun son 1,5 yılında Bennett'in başbakan olması önerildi.

NETANYAHU MESAJINI DEĞİŞTİRMEYE KARARLIYIZ
Netanyahu'nun partisi Likud'dan ayrılarak New Hope'u kuran Saar, İsrail Başbakanı'nın "son dakika" manevrası olarak yorumlanan teklifini reddetti.
Saar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Pozisyonumuz ve bağlılığımız devam ediyor: Netanyahu'nun yönetimini değiştirmek" dedi. Açıklamalarını kullanarak İsrail Başbakanı'na kapıları kapattı.
İsrail basınında dün çıkan haberlerde, Bennett'in bugün Lapid ile koalisyon hükümeti kuracağını açıklayacağı iddia edilmişti.

KOALİSYON KURULURSA NETANYAHU 12 YIL SONRA BAŞBAKANLIĞINI KAYBEDER
Bennett ve Lapid'in alternatif başbakanları olduğu söylenen koalisyon hükümetinin kurulması halinde, Benjamin Netanyahu'nun 12 yıldır tek başına tuttuğu başbakanlık koltuğuna ilk olarak Bennett'in oturacağı kaydedildi.
İsrail'de 23 Mart seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, bir koalisyon hükümeti kurmak üzere Başbakan Netanyahu'yu atadı.
Netanyahu, koalisyon hükümeti kurmak için yeterli desteği bulamadığı için 4 Mayıs'ta görevi Rivlin'e iade etti.
Bunun üzerine Rivlin, 5 Mayıs'ta koalisyon hükümeti kurma yetkisini Netanyahu'nun rakibi Lapid'e verdi.