AP'nin haberine göre, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, roketlerden birinin hava savunmasına müdahale ettiği, ikincisinin ise açık alana düştüğü belirtildi. Herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi.
UNIFIL olarak bilinen Lübnan'daki BM barış güçleri, radarlarının sabah saat 4'ten hemen önce güney Lübnan'dan İsrail'e doğru ateşlenen roketleri tespit ettiğini söyledi.
Lübnan ordusu, İsrail'in Wadi Hammoul bölgesine 12 top mermisi attığını ve herhangi bir hasar veya can kaybına neden olmadığını söyledi. Ordu, birimlerinin Grad roketleri için üç fırlatma rampası bulduğunu söyledi.
Lübnan'dan gelen roket ateşi, Filistinli militanların İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki Hamas militanları arasındaki 11 günlük savaş sırasında İsrail'e roket fırlattığı Mayıs ayından bu yana bu tür ilk sınır ötesi olay oldu.
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz yaptığı açıklamada, gece roket atışından Lübnan'ın sorumlu olduğunu ve "İsrail, egemenliğine ve vatandaşlarına yönelik herhangi bir tehdide karşı harekete geçecek" dedi.
Gantz, "Lübnan'daki sosyal, siyasi ve ekonomik krizin İsrail için bir güvenlik tehdidi haline gelmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Lübnan, orada artan militanlığa ilişkin endişeleri artıran ekonomik bir çöküş de dahil olmak üzere eşi görülmemiş bir krizle boğuşuyor.
UNIFIL, daha fazla tırmanmayı önlemek için Lübnan ve İsrail'deki askeri yetkililerle "azami itidal çağrısı" yapmak için temas halinde olduğunu söyledi. Heyet, hem barış güçlerinin hem de Lübnan ordusunun bölgede güvenliği artırdığını ve soruşturma başlattığını söyledi.
Lübnan-İsrail sınırındaki olay, Suriyeli bir askeri yetkilinin İsrail'in Suriye'nin kuzeyindeki Halep kenti yakınlarında hava saldırıları düzenlediğini açıklamasından saatler sonra geldi. Suriye devlet haber ajansı, hava savunma sistemlerinin saldırıdaki füzelerin çoğunu engellediğini söyledi.
Suriye'deki aktivistlerle savaş gözlemcisi olan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail saldırılarının bölgede faaliyet gösteren İran destekli militan gruplara ait silah depolarını hedef aldığını söyledi.
İsrail, son yıllarda Suriye'deki İran güçlerini hedef alan ve Lübnan'daki İran destekli militan grup Hizbullah'a silah sevkiyatı olduğunu söylediği şeylere saldıran çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi.
İsrail ordusu bu saldırılar hakkında nadiren yorum yapıyor.