Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, aşırı sağcı Milletvekili Ben-Gvir ve beraberindeki bir grup fanatik Yahudi'nin İsrail polisi eşliğinde Harem-i Şerif'in avlusuna girdiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca 190'dan fazla fanatik Yahudi'nin sabah ve öğle saatlerinde Mescid-i Aksa'ya farklı gruplar halinde baskın düzenlediği belirtildi.
Doğu Kudüs'te provokatif eylemleriyle öne çıkan Dini Siyonizm Partisi'nin liderlerinden Ben-Gvir, 8 Haziran'da Mescid-i Aksa'ya baskın yapmak istedi ancak İsrail polisi, bölgedeki yüksek tansiyon nedeniyle buna engel oldu.
Fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif'e yaptığı bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

KUDÜS İSLAM VAKIFLARI YÖNETİM HUKUKU İHLALİDİR
İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış anlaşmasına göre Mescid-i Aksa, Ürdün Vakıflar, İslam İşleri ve Hazretleri Bakanlığı'na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin himayesinde bulunuyor.
Ancak 2003 yılından bu yana İsrail'in tek taraflı kararıyla Yahudiler, polis eşliğinde yönetimin izni olmadan kutsal tapınağa giriyor.
Bu kayıtları baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğine dikkat çekiyor.