Finartz, son 4 yıllık dönemde %2478 büyüme oranı ile Deloitte tarafından belirlenen Teknoloji Fast 50 listesine genel sıralamada 4. sıradan, FinTek kategorisine ise 1. sıradan girerek Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına adını yazdırdı.

Uluslararası danışmanlık şirketi olan Deloitte tarafından 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen ve son dört senelik net satış gelirlerinin büyüme oranına göre belirlenen Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri, Facebook iş birliği ile dijital olarak yapılan ödül töreninde açıklandı. 2016’da kurulan ve şirketlere güvenli ödeme çözümleri sunan bir FinTek stüdyosu olan Finartz, son 4 yıllık dönemdeki %2478 büyüme oranı ile Deloitte Technology Fast 50 listesine genel sıralamada 4. FinTek kategorisinde ise 1. sıradan girerek Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında yerini aldı.

Teknoloji şirketlerine markalarını uluslararası platforma taşıma fırsatı sunan ve sektördeki iletişim ağını kuvvetlendirmeyi amaçlayan Fast 50 programında, firmalara ve e-ticaret sitelerine ödeme teknolojileri ile ticareti kolaylaştıracak çözümler sunan Finartz, %2478 büyüme oranı ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketler listesindeki Fintek kategorisinde 1. sıraya adını yazdırarak, 2021’in yaz aylarında gerçekleşecek olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA Fast 500 listesine aday olmaya hak kazandı. Finartz’ın büyüme oranını değerlendiren Finartz CEO’su Cihan Demir, “2016 yılında Nakitsiz Toplum'a Inovatif Çözümler vizyonu ile kurduğumuz yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çeken Finartz’ın Deloitte Fast 50 listesinde yer alması bizleri oldukça gururlandırdı. Ödeme sistemleri alanındaki tutkumuz ile geliştirdiğimiz altyapı ürünleri ile Türkiye’nin en büyük FinTek Studio’su olma yönünde ilerlemeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Finartz Hakkında

2016 yılında kurulan ve kendilerini Fintech Studio olarak konumlayan Finartz’ın hedefi finansal teknolojiler alanında son kullanıcının hayatını kolaylaştıran inovasyonları altyapı olarak finansal kuruluşlara buluşturmak. 5 yılı geride bırakırken dünyanın sayılı şirketleri arasında yerini aldı. 3D Secure 2.0 ürünleri ile dünyada güvenli ödeme işlemlerinin geçerliliği konusunda tek otorite kuruluş olan EMVCo’dan sertifika alan 71 şirketten biri oldu. Sertifika alan ilk Türk şirket olmanın yanı sıra dört farklı ürünün üçüne sahip olan dünyadaki 71 şirketten ikincisi oldu. Türkiye’ye bir ilki kazandıran Finartz şu anda 100’ün üzerinde alanında uzman bir ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Finansal teknolojiler alanında dijital cüzdan altyapıları, elektronik para ve ödeme kuruluşu altyapıları, 3DSecure 2.0 ile kullanıcı doğrulama sistemleri ve büyük ölçekli e-ticaret şirketleri için ödeme geçitleri gibi white label ürünler geliştiren Finartz’ın referansları arasında ise BKM, TROY GO Ödeme, BKM Express, N11, GittiGidiyor, Modanisa, Zubizu, Trendyol, Modanisa, Getir, SiPay gibi markalar yer alıyor.


Hibya Haber Ajansı