Ülkeyi erken seçime götürmek istemediğini belirten Lofven, yeni hükümet kurulana kadar geçici olarak başbakanlık görevini sürdürecek.
Parlamentoda güvenoyu kaybeden ilk İsveçli lider olan Başbakan Stefan Lofven, yeni bir hükümetin kurulması çağrısında bulundu.
Teknik olarak istifasını sunan Lofven, yeni hükümet kurulana kadar geçici başbakanlık koltuğunda kalacak.
Lofven 2014'ten beri başbakan. Sosyal Demokrat Parti lideri Lofven, güvenoyu kaybettikten sonra ülkeyi erken seçime çağırmak için anayasal bir hakka sahipti.
Başbakan Lofven, "Erken seçim İsveç için en iyi seçenek değil. Parlamento Başkanı, parlamento tarafından kabul edilebilecek bir isim seçecek. Mevcut yönetim, geçici hükümet olarak hizmet vermeye devam edecek." dedi.
İsveç parlamentosundaki 349 sandalyenin 100'üne sahip olan Lofven, Yeşiller ile koalisyon halindeydi. Sosyal Demokratlar - Yeşiller koalisyonu, ülkede Sol Parti'nin dış desteğiyle ülkeyi yönetiyordu.
Geçen hafta, Sol Parti koalisyona verdiği desteği geri çekti. Sol Parti'nin kararının ardından mecliste yapılan güvenoylamasında 181 hayır oya karşılık 109 evet çıkmayı başardı.
İsveç'te bir sonraki genel seçimler 11 Eylül'de yapılacak.


Kaynak: NTV