Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü törenlerine katılmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giden İYİ Parti heyeti, burada protokolle ilgili sorun yaşandığı gerekçesiyle tören alanından ayrıldı. 

Partiden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak Lefkoşa’daki törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i temsilen İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkanvekili Cihan Paçacı ile Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu katıldı.

Tören alanındaki protokolde en arka sırada yer ayrıldığını gören İYİ Parti heyeti, bu uygulamanın nedenini sordu. KKTC yetkililerinin protokol sıralarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafirlerine ayrıldığını belirtmesi üzerine, bu uygulamanın protokol teamüllerine aykırı olduğunu belirten İYİ Parti heyeti tören alanından ayrıldı.

Cihan Paçacı ve Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, daha sonra KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek, Türkiye’ye döndü.

Paçacı ve Prof. Dr. Tatlıoğlu, yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak, Türk tarihinin anlamlı bir gününün kutlamasına katıldık. Ancak, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin teamülleri yok sayan şımarıklığına Lefkoşa’da da tanıklık ettik. Devlet işleri ve uluslararası ilişkiler belli teamüllerle, belli gelenekler üzerine bina edilir. Bu şımarıklık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bir siyasi partiyi ve onun saygı değer genel başkanını protokolde yok sayacak kadar ileri gitmiştir. Bu durumda bize düşen bu çirkin davranışı protesto edip, alandan ayrılmak olmuştur. Büyük mücahit sayın Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret edip, duamızı ederek, görevimizi yerine getirdik.''

Hibya Haber Ajansı